0 termék 0Ft
Diétás panna cotta – cukor és lisztmentes nasi

Diétás panna cotta – cukor és lisztmentes nasi

cukormentes-panna-cottaA diétás panna cottát elkészíteni pofon egyszerű, ráadásul amilyen finom épp annyira jól is néz ki. Egy jól megválasztott forma, egy apró dekoráció és a családi, baráti ebédek desszertjét pár perc elkészítheted.

A panna cotta, a tejszínes, vaníliás ízű, mennyei desszert Észak- Olaszországból származik. Az olaszok nem aprózták el, nem spóroltak a hozzávalókkal, így jó zsíros tejjel, tejszínnel, cukorral, zselatinnal és vaníliával készítették. Persze ebben a formában már a diétáshoz semmi köze sincs, de megoldjuk a problémát, hogy bármikor fogyasztható legyen a panna cotta.

A diétás panna cottához a zsíros tejszínt és tejet natúr joghurtra cseréljük, a cukrot természetes édesítőszerre, a vaníliás cukor helyett natúr vaníliát használunk. Az eredeti vaníliás változatot érdemes idénygyümölccsel megspékelni, nekem mondjuk az erdei gyümölcsös a kedvencem.

Ha nagyon diétásan készítenéd, hogy este is nyugodt szívvel fogyaszthasd vacsi helyett, akkor használj alacsony zsírtartalmú joghurtot. Ha sokkal krémesebbre vágysz, akkor a görög joghurtot ajánlom, és a zselatint víz helyett alacsony zsírtartalmú forró tejben old fel.

Diétás panna cotta recept

panna-cotta 1 doboz natúr joghurt (fél literes, 0,1%-os zsírtartalmú vagy görög joghurt)

1 csomag zselatin

sztívia ízlés szerint

1 vanília kikapart belseje, de jó minőségű vanília aroma is használható

 A joghurtot, az édesítőt, és a vaníliát kikeverjük, a zselatint a csomagoláson található instrukciók alapján elkészítjük, és a kettőt összekeverjük. Választhatsz bármilyen formát, aminek az aljába helyezd a gyümölcsöket, és erre öntsd rá a krémet, fedd le és tedd a hűtőbe pár órára.

Gyors eredmény érdekében picit lehet a fagyasztóba is tenni, de nem érdemes megfagyasztani. Inkább a hűtőszekrény ajánlott.

 dietas-panna-cottaAmikor poharakba, tálkákba töltjük érdemes megfontolni, hogy hogy szeretnénk tálalni. Ha pohárban szervíroznánk, akkor töltsük szép üveg kelyhekbe. Vagy dermedés után ki is boríthatjuk a formából.

 Tipp: Ha teljesen megdermedt a panna cotta, tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, állítsuk a poharat forró vízbe. Kb fél perc után, ha megmozdítjuk a poharat, akkorra már elválik a panna cotta az oldalától, a tetejére egy tányért helyezünk, és gyors mozdulattal felfordítjuk, és óvatosan megmozgatva a poharat leemeljük róla. Öntettel, gyümölcsszósszal tálaljuk, de önmagában is kiváló, ahogy a forró víztő enyhén olvadt joghurt lecsorog a szélein.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers