0 termék 0Ft
Glikémiás index táblázat

Glikémiás index táblázat

A magas glikémiás indexű ételek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ezzel ellentétben az alacsony glikémiás indexű táplálék fogyasztásával egy folyamatos vércukorszint emelkedést érhetünk el.Ezzel elkerülve a farkas éhséget és az állandó inzulinszint ingadozást.Az egészséges táplálkozás alapját főként az alacsony és közepes GI értékű ételeknek kell képezniük.

Alacsony GI (0-55) Közepes GI (55-69)  Magas GI (70-100)
Zöld zöldségek Hajában főtt krumpli Krumplipüré
Paradicsom Kukorica Kukoricapehely
Földi mogyoró Fehérrépa Pattogatott kukorica
Fokhagyma Fokhagyma Sütemények
Hagyma  Tök Palacsinta
Répa Cékla Karórépa
Cseresznye Mangó Pasztinák
Sárgabarack Sárgadinnye Görögdinnye
Alma Befőttek Gyümölcslevek
Körte Ananász Szörpök
Grapefruit Szárított gyümölcsök Alkohol
Narancs Banán Érett banán
Kiwi Magvas kenyerek Nokedli
Zöld Füge Aszalt szilva
Szárított sárgabarack Mazsola Datolya
Zsírszegény tej Fagyi Édesített tejtermékek
Joghurt Kakaó Zsömle, Kifli
Árpa Rozskenyér Édesített kekszek
Teljes őrlésű tésztafélék Pizza Puffasztott rizs
Teljes őrlésű kenyér Pita kenyér Fehér kenyér
Spagetti – Makaróni (al dante) Tortilla Tésztafélék fehér rizsből
Zabpehely Müzli (édesítetlen) Müzli
Bab Gríz Sült krumpli
Lencse Kuszkusz Rizsfelfújt
Csicseriborsó Háztartási Ropi
Almalé Ananászlé Cola
Vadrizs Basmati rizs Fehér rizs
Keserű csoki Lekvár Normál csoki
Gyümölcscukor Méz Cukor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers