0 termék 0Ft
Almás pite – mennyei élvezet diétásan

Almás pite – mennyei élvezet diétásan

Ki ne szeretné az almás pitét? Ha azt mondom, hogy diétaközben is eheted? Ugye, hogy jól hangzik?
Semmi ördöngösség nincs benne, a titok nyitja az alapanyagokban rejlik.

Mivel a diéta úgy sikeres, ha idővel életmódváltásba csapát, és egy életen át tudod tartani, ezért a következő alapanyagoknak jelen kell lennie a konyhádban.

Fehér liszt helyett a legalacsonyabb szénhidrát tartalmú teljes kiőrlésű liszt vagy csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, cukor helyett természetes édesítő, csökkentett zsírtartalmú margarin. Ha ezeket még nem szerezted be, akkor irány a bolt, hiszen a felsorolt alapanyagok nélkül lehetetlen almás pitét készíteni diétásan.

Hozzávalók

40 deka tk. liszt (vagy 20 deka 6%-os szénhidrát tartalmú keverve 20 %-os sima liszttel)

150 gramm light margarin

2 tojás sárgája

1 csomag sütőpor

15 deka cukornak megfelelő édesítő

3 csipet só

Kb. 2 kiló  alma

Fahéj és természetes édesítő.

A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd bele morzsoljuk a margarint, a sót és cukrot is hozzákeverjük és legvégén a tojást. Mivel kevesebb vajat is tartalmaz, ezért ha nem elég lágy lehet bele tenni 1-2 kanáltejfölt.

Összegyúrjuk, 2 cipót formázunk. Mindkettő cipót tepsi méretűre sodorjuk.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint az édesítővel és fél csomag fahéjjal. Kinyomkodjuk a levét, majd rátesszük a tésztára.

Kisodorjuk a másik gombócot is, a tetejére igazítjuk, és villával kicsit megszurkáljuk.

Újításként próbáld ki, hogy sima tepsi helyett kapcsos tortaformában készíted. Az alsó lapot hagyd nagyobbra úgy, hogy a sütinekpereme is legyen körbe, a belsejét töltsd meg almával, majd a felső lapot illeszd rá.

Mikor kész, egy aranyos kis alma tortát kaptunk. Fogyasztható akár cukormentes vanília fagyival és tejszínhabbal is.

A sütit 180 fokon sütjük és a tepsit kivajazzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírt, szilikon lapot helyezünk alá.

Utazz ősszel is és juss el bárhová egyszerűen!!

Olcsón a fellegek felett, vagy egzotikus hajóút kedvező áron? Itt mindent megtalálsz.

4 comments

  1. ReplyAgnes

    Szia GYorgyi es minden kedves olvaso/koveto ! 🙂
    “Patchwork pite” jott ossze nekem is, de mihelyt megsult es osszeallt mar sehol sem latni ezt.
    Soya es kokusz lisztet hasznaltam fele aranyban, a masik felhez pedig normal lisztet adtam. Az edesitot es nadcukort talalomra adagoltam, kozbe kozbe belekostolva a masszaba es az almareszelekbe. Kedves parom segitett, ugyh nalunk a cukor adag az altalaban az õ szajizenek megfeleloen alakul (ezert is tertunk at edesitore es mezre helyenkent) :D.
    Mennyei volt az izvilag, imadtam ezt a kis extra aromat, amit a kokusz adott. Amit viszont kiemelnek, az az hogy nem szabad tulsagosan kifacsarni az almat, mert akkor elegge szaraz lesz a pite. Pedig en meg ra is csorgattam az almakra az osszegyult lebol, megis kivantam volna hogy egy kisse ledusabb legyen. Ez legalabb meg egy “OK” arra , hogy hamarosan elkeszitsem megegyszer. 🙂
    Koszonjuk szepen a mennyei recepteket !! 🙂

  2. ReplyKinga

    Szia!
    Elkészítettem az almás pitét és tényleg nagyon finom, csak ajánlani tudom! Én barna rizslisztből készítettem, amivel az volt a gond, hogy nem tudtam a tésztát rendesen kinyújtani, ezért “patchwork pite” lett, de ízre így is tökéletes:)
    Annyi sok jó recept van, hogy nem is tudok melyik legyen a következő süti, amit elkészítek:)

    Kinga

  3. Pingback: Almahéj tea, gyógytea nem csak gyomorpanaszokra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers