0 termék 0Ft
Cheesecake – sajttorta

Cheesecake – sajttorta

Sajttortáról beszélünk, és mégis egy édes desszertkülönlegesség jut az eszünkbe. Elkészítése gyors és egyszerű, ezer féle variációt kipróbálhatunk.

Kezdjük egy alap recepttel. Mindenképpen érdemes kapcsos tortaformával dolgozni, hogy a végeredmény szép legyen.

A torta alapja:
-12-14darab zab keksz és vaj. A kekszet összemorzsoljuk és kevés vajon megpirítjuk.

Egészséges, diétás verzió:

Zabpehely, kevés édesítő, pici tej. A hozzávalókat összedolgozzuk.

Mindkettő alap esetében hasonlóan járunk el, fogjuk a kapcsos tortaformánkat, bele tesszük, és jól lenyomkodjuk, körülbelül 1 ujjnyi réteget kell kapnunk.

Krém:

-500gr light krémsajt
-fél pohár tejföl
-édesítő ízlés szerint
-1tk. vanília aroma
-3 tojás
-kakaópor ízlés szerint (lehet csokis pudingport is használni)

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk és innentől kedve a fantáziára van bízva az ízesítés. Kakaóport bármivel lehet helyettesíteni. Használhatunk vaníliát, gesztenyét, rumaromát, kókuszt, gyümölcsöt  Azokhoz a variációkhoz, amelyek nem tartalmaznak kakaóport, kókuszt, pudingport, érdemes egy kanálnyi lisztet hozzáadni, a tartás kedvéért.

Az összekevert masszát a kekszes alapra öntjük, 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Az eredeti verzió kekszes alappal készül zsíros krémsajttal vagy mascarponeval, cukorral, viszont diétás társa is éppúgy finom és gusztusos. Az alapot is variálhatjuk. Keverhetünk hozzá kakaóport, kókuszt, mazsolát, dió darabokat.
Hűtés után szeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk.

4 comments

  1. ReplyVali

    Szia!

    Nagyon szeretnék olyan sajttortát csinálni, mint az első képen az epres. Van esetleg valami ötleted, hogy az eperpürét hogy kell elkészíteni hozzá? Illetve hogy lehet olyan szépen belesütni, mint ahogy a képen van?

    Köszi előre is a segítséget!


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Szia! Szerintem fagyasztott eperrel könnyen elkészíthető, mert az amikor kiolvad kicsit levet enged és az picit megfestheti a krémet. Én úgy csinálnám, hogy az alapra ráönteném a fele krémet, majd bele dobálnék epret és ráönteném óvatosan a maradékot.

      Az eperpüré általában úgy készül, hogy a friss gyümölcsöt leturmixoljuk, és átpasszírozzuk, majd édesítjük. Pektinnel sűríthető.

      Én épp a hétvégén készítettem epres sajttortát, nagyon finom lett, kicsit rusztikus kinézettel, töltök fel azért arról is receptet, mert az teljesen epres és eperdarabos.

  2. ReplyJúlia

    Elkészítettem a diétás verziót, de nagy tortaformában. 800g light krémsajttal, 4 tojással, egy pohár tejföllel és egy kevés pudingporral, édesítővel. Valami isteni lett. A szószot fagyasztott gyümölcsből és édesítőből csináltam. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers