0
Húsvét

Diétás Nagypénteki menü – húsmentes péntek

2012. April 6. Friday

Te is betartod a szokásokat és Nagypénteken, Húsvét előtt nem eszel húst? Íme, néhány egyszerű recept, amivel ízletes fogásokat varázsolhatsz az asztalra. Mindig, amikor húsmentes napok jönnek, szinte csakis húsos ételek jutnak eszünkbe, amit elkészítenénk. Megkönnyítem a helyzeted, válogass az alábbi ötletekből.

Reggeli

A szendvicset nem kell elfelejteni a reggelinél, csupán a húst hagyd el. Készíthetsz finom sajtos, paradicsomos meleg szendvicset, vagy zöldséges szendvicset paradicsommal, uborkával, paprikával, salátával, tojással és egy szelet sajttal. A tojásrántotta is nyerő, csupán a szalonnát felejtsd el belőle. A könnyebb reggelik, mint a joghurt zabpehellyel, a poridge mind fogyaszthatók.

Tízórai

Ilyenkor jobb esetben úgysem eszünk húst, úgyhogy a szokásos falatokat elfogyaszthatod.

Ebéd

Mit is főzzünk gyorsan? A húsos ételek most kilőve, viszont a hal nem tilos, ami máris remek ötleteket adhat. Grillezett hal a leggyorsabb, miközben a halacska 20-30 perc alatt készre sül, elkészíthetsz egy finom csicsókás vagy salátás köretet. Ha nem szereted a halat, akkor a zöldséges ételek maradtak, illetve a tésztásak. Tudod, hogy a tészta sok kalóriát és gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, aminek köszönhetően hamar újra farkaséhes leszel. Válaszd a szénhidrát csökkentett tésztákat, esetleg egy kevés durum tésztát. Zöldséges, bazsalikomos, paradicsomos szósszal tökéletes ebéd. Az idényzöldségekből finom leves is készülhet. De grillezhetünk padlizsánt és zöldségeket, készíthetünk egy zöldséges lasagne-t, Gomba, vagy tojáspörköltet, töltött gombát, töltött paradicsomot,paprikát. Salátát, párolt zöldséget minden mennyiségben ehetünk, kivétel ez alól a krumpli, amit csicsókával helyettesítsünk.

Vacsora

A szénhidrátot érdemes elkerülni, így a zöldséges szendvics, vagy poridge szóba sem jöhet, azonban a joghurtok, a túró, egy-két gyümölcs tökéletes választás vacsira. Ha meleg vacsorát szoktunk enni, akkor az ebéd tippeket ellophatjuk, viszont a tésztás, krumplis ételek felejtősek estére. A hal salátaágyon tökéletes választás. Tojásos salátát, párolt zöldséget is fogyaszthatunk.

Nasik

Mivel a hangsúly nem csak a húsmentességen, hanem a diétán is van, így a nasira is figyelni kell. Egy kis marék olajos magvat, 1 kocka 80%-os kakaótartalmú csokit, vagy joghurtot, 1-2 gyümölcsöt bátran ehetünk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply