0 termék 0Ft
Almás-répás zabpelyhes muffin

Almás-répás zabpelyhes muffin


Beköszöntött a csodás ősz, mely néha borús, esős, néha napos és meleg, de minden tekintetben szép. Az ősszel együtt a teázás időszaka is megérkezik, és mi esne jól egy tea mellé? Egy finom muffin.

Hogyan készíthetünk diétás muffint? Nagyon egyszerűen, hiszen a tésztát 10 perc alatt összekeverjük, és már mehet is a sütőbe. Mindössze fél óra és a tea, kávé mellett gőzölöghet a frissen sült, ízletes, édes, ám mégis cukormentes, diétás muffin. Válassz természetes édesítőszert, mint például a stevia, mely egészséges, hőre nem bomlik, és nem hizlal. A zabpehely tökéletes szénhidrátforrás, mely lassan használódik fel, magas a rost tartalma.

Almás-répás zabpelyhes muffin hozzávalói

3 tojás

10 deka cukornak megfelelő édesítő (stevia)

3 kisebb vagy 2 nagyobb sárgarépa lereszelve

1 alma lereszelve

10 deka zabpehely

5 deka szénhidrátcsökkentett liszt

10 deka őrölt mandula

1 tk sütőpor

1 tk fahéj

Ízlés szerint mazsola

A tojást az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, reszelt répát és almát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, végül a gyümölcsös masszához adjuk. Muffin szilikon formában, vagy muffinsütőben sütjük 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig.

Mit tegyél, ha nem lett szép a muffin teteje?

Van, hogy a muffinok főként, ha zabpehelyből és reszelt dolgokból készülnek, nem lesznek sima tetejűek. Ha vendégségbe készülsz, vagy vendégeket vársz és szeretnéd elkápráztatni őket, változtasd muffinod cupcake– é.

1 doboz light krémsajt

Pici light margarin

stevia édesítéshez

Vanília kivonat, vagy vanília kikapart belseje.

Keverd össze a hozzávalókat, töltsd egy nyomó formába és díszítsd vele muffinod tetejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers