0 termék 0Ft
Zabkása-egészséges, diétás reggeli

Zabkása-egészséges, diétás reggeli

dietas-zabpehelyFinom, egészséges, és diétás reggeli a zabkása (porridge=poridzs). A zabpehelyből készült reggeli finomság egész délelőttre eltelít, feltölt energiával, rostanyagainak köszönhetően kitűnő béltisztító hatású. Diéta, fogyókúra során is a legjobb reggelik közé sorolható, hiszen lassan felszívódó, komplex szénhidrátokat tartalmaz, és hosszú időre elűzi az éhséget.

Gyorsan elkészíthető, olcsó, és a zabpelyhet sok más ételhez is felhasználhatjuk. Ha szereted a tejbegrízt vagy a tejberizst, akkor megtaláltad a tökéletes reform változatukat. A tejbezabi-ként is emlegetett zabkása a tejbegrízzel és a tejberizzsel ellentétben nem hizlal, és a gyerekeknek is egy egészséges opció. A reform konyha egyik remeke a zabpehely.

Diétás zabkása recept

zabkasa-zabpehely-porridge50 gramm zabpehely

Víz, vagy tej

xilit vagy stevia

Vanília

Fahéj

Aszalt gyümölcsök és magvak

Ha nagyon diétásra szeretnéd készíteni a zabkását, vagy nem iszol tejet, akkor vízben, ha szereted a tejet, akkor alacsony zsírtartalmú tejben tedd fel főni a zabpelyhet. Minimum kétszer annyi folyadékkal főzd, mint amennyi a zabpehely. 10 perc alatt a zabpehely szemek többszörösükre dagadnak, így folyamatosan pótold a folyadékot, és főzd puhára. Ha nem sietsz, akkor hagyhatod fedő alatt állni, néha kavargasd meg.

dieta-zabkasa-zabpehelyMikróban is elkészítheted percek alatt, de folyamatosan adagolj hozzá folyadékot és percenként kevergesd át.

Miután elkészült, adj hozzá természetes édesítőszert vagy mézet, cukormentes, diabetikus lekvárt. Müzlis tálban, vagy kelyhekben szolgáld fel, szórd meg aszalt gyümölccsel, pirított mogyoróval, dióval, és pici fahéjjal.

Főzés közben mazsolát is szórhatsz bele.

 

zabkasa-zabpehely

zabpehely-zabkasa-receptek

5 comments


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      Szia! Van, hogy előtte nap beáztatom, mert akkor utána csak 1 percre elég bedobni a mikróba felmelegedni. Annyi, hogy lehet jobban besűrűsödik, adni kell hozzá egy pici extra tejet, jól összekeverni és már fogyasztható is, de ha elég hígra csinálod előző nap, akkor még ez sem kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers