0
Húsvét

Diétás húsvéti menü – ha nem akarsz hízni az ünnepek alatt sem

2013. March 28. Thursday

Közeledik a húsvét, és már tervezed a hétvégi fogásokat? Idén készíts diétás ám nagyon finom fogásokat az asztalra húsvétra. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mindössze egy picit kell oda figyelni. Válogass kedvenc fogásaink közül, és lepd meg a családot, valami újdonsággal. Természetesen a húsvéti ebéd elmaradhatatlan része a sonka, a tojás, és a kalács, így ezt idén se hagyd ki, csak picit reformáld meg.

A húsvéti sonka és a tojás kiváló alapja a diétás menüknek, a hangsúly inkább a köreten van. Ne kenyérrel, és hagyományos kaláccsal fogyaszd, inkább süss idén diétás húsvéti kalácsot, és falatozz büntetlenül.

Diétás húsvéti kalács recept

husveti-kalacs

Ha nálad lesz a nagy családi ebéd, és korán érkezik a család, vagy egyszerűen csak nem terveztek ebédet, csak egy kis összejövetelt, akkor lepd meg őket finom, gusztusos szendvicsekkel. Sonka, tojás, paradicsom, hagyma teljes kiőrlésű kenyérrel isteni finom.

husveti-menu-otletek

A húsvét elengedhetetlen kelléke a hagyományos húsvéti sonka. A főtt sonka elkészítése nagyon egyszerű, ám idén próbálkozhatsz a sült sonkával is, ez esetben mustárosan a legfinomabb, és nagyon jól illik a többi húsvéti fogás mellé.

Húsvéti sonka kisokos

husveti-sonka

Sok helyen a húsvéti asztalról nem hiányozhat a bárány sem, amit szintén bátran fogyaszthatsz diéta alatt is. A legfinomabb a rozmaringos bárány, rozmaringos, fokhagymás szószt készíts mellé, és öntsd nyakon vele tálaláskor.

husvet-barany-ebed husvet-otlet

A köreteket is variálhatod, nem muszáj a krumpli, rizs, tojássaláta kombinációt választanod. Nem kell félned, ha eszel egy pici barna rizst, vagy 1-2 szem főtt vagy héjában sült krumplit nem fogsz elhízni, nem ez a pici szénhidrát forrás okozza a túlsúlyt. Viszont a köret nagy része legyen másfajta zöldség. Rozmaringos, tárkonyos, párolt borsót és répát ajánlanék és a baconbe csavart spárga, agave sziruppal megkenve is nagyon passzol a húsvéti menühöz. Készíthetsz friss zöldségekből tojás salátát is.

husveti-ebed-otlethusvéti ebéd

 

Ami biztosan nem hiányozhat az asztalról, az a tojás. Nem is lenne húsvéti hangulat tojások nélkül. Készíts töltött tojást, saláta ágyon tálalva sokkal diétásabb, mint a kaszinó tojás, de mellé nyugodtan készíthetsz egy kis majonézes öntet is, az alakjukra nem figyelő családtagoknak, nehogy szó érje a ház elejét.

Húsvéti asztal terítése

husveti-toltott-tojas

Ezek után már nincs más hátra, mint a desszerteket,húsvéti sütiket diétásan elkészíteni, és tökéletesen felkészülten adhatod át magad az élvezeteknek és a hízás mentes húsvétnak.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply