0 termék 0Ft
Diétás meggyes pite – gyors, finom, és diétás

Diétás meggyes pite – gyors, finom, és diétás

dietas-meggyes-sutemenyMit szólnál ebéd után egy finom, gyümölcsös és diétás sütihez? Percek alatt bekeverhető és amíg sül a diétás sütemény, akár rendet is varázsolhatsz a konyhában. Bár nincs itt a meggyszezon, azért nézz körül a fagyasztóban vagy a kamrában, hiszen ha te is rengeteg friss gyümölcsöt tettél el tavaly, most érdemes elkezdeni felhasználni őket, hogy majd legyen hely az újnak. A konzerv meggy is megteszi, de mindenképpen alaposan csepegtesd le, hogy minél szárazabb legyen, ne áztassa el a tésztát. A diétás kevert piskóta és a picit savanyú meggy keveréke nagyon finom, egy gond van csak vele, percek alatt elfogy, így érdemes nagy tepsivel készíteni, hiszen annyira könnyű, és még ráadásul fogyókúra alatt is fogyasztható.

Diétás meggyes pite hozzávalói

4 tojás

25 dkg szénhidrát csökkentett liszt

1 csomag sütőpor

1 evőkanál vanília esszencia

1 csipet só

10 dkg vaj

1 doboz tejföl

25 dkg cukornak megfelelő természetes édesítő (stevia, xilitol)

Magozott megy

 

Diétás meggyes pite elkészítése
dietas-meggyes-piteA tojást ketté választjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel és a vajjal, majd hozzá adjuk a tejfölt is és a vanília aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet hozzá adagoljuk az összekevert tojás sárgájához, végül bele forgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

 

Vajazott, lisztezett, vagy sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggy egyik felét lisztbe mártjuk, és ha így teszed a piskótára, garantáltan nem fog az aljára süllyedni.

180 fokon, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

meggyes

meggyes-pite

 

9 comments


  1. Author
    ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

    Pár napja újra megsütöttem ezt a meggyes pitét, nagyon finom lett, tettem hozzá egy kis enzim mixet, de direkt kimérve 250 gramm ch csökkentett liszttel csináltam, igen sűrű massza lett, de duplája lett és nagyon finom.
    Megjegyzem, hogy más zsiradékkal a tészta is másképp reagál, illetve kell bele az 1doboz – 200ml tejföl.

    Tettem fel friss képeket is!
    Jó étvágyat hozzá 🙂

  2. ReplyLilla

    Az a 25 dkg liszt nem sok egy kicsit? Én ch mínusz lisztet használtam,de mikor belekevertem a tojásba,már a felétől nagyon kemény lett. Pedig csak annyit változtattam,hogy a vaj helyett Kókuszzsírt használtam….

    1. ReplyVirag

      En is kókuszzsirral csináltam, es valóban szornyen kemény! Tejjel higitottam, meglatjuk mi lesz belőle.

      A szerző egyáltalán kipróbálta ezt a receptet publikálás elott?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers