0 termék 0Ft
Füstölt sonkás-sajtos-paradicsomos frittata

Füstölt sonkás-sajtos-paradicsomos frittata

frittataKicsit túl a rántottán, valahol az omlett előtt találkozhatunk a frittatával. Próbáltad már? Frittata reggelire, vagy vacsorára is jó választás, finom, gyorsan elkészíthető, mégis elég tetszetős ahhoz, hogy a villásreggelink különleges legyen. Ráadásul, amíg a frittata a sütőben sül- kb. 10 perc- bőven van idő megteríteni, teát készíteni, elpakolni. A frittata az a fajta tojásos étel, amit bármivel dúsíthatunk, hagymával, sonkával, paradicsommal, sajttal, spenóttal, gombával, a variációk tárháza végtelen. Fűszerezheted kedved szerint, és még a fogyási szakaszban is nyugodtan fogyaszthatod.

A frittatához szükség van egy hőálló serpenyőre, mert az elkészítése a tűzhelyen indul, viszont a sütőben fejeződik be. Ha nincs ilyen serpenyőd, edényed, akkor félúton válts hőálló tálra.

Ha elég merész vagy és kitartó, akkor baráti összejöveteleken az esti pizzádat felválthatod pizzás frittatával, süsd kerek formában, és fogyaszd lelkiismeret furdalás nélkül a szénhidrátmentes finomságot.

Frittata recept

8 tojás

2 szelet füstölt sonka – jó húsos legyen, minél kevesebb zsír

8 csipet só

Bors

Pici olaj

1 kisebb fej hagyma

1 bögre koktélparadicsom

Fél bögre apróra vágott spenót levél

¼ bögre tej

¼ bögre light mozarella

dietas-frittataA tojást verd fel a sóval, borssal, és a tejjel. 1 hőálló edényben kezdd el pirítani az apróra vágott hagymát és a sonkát a lehető legkevesebb olajon, vágd le a zsíros részeket a sonkáról, ha nincs rajta sok, akkor használd a lehető legkevesebb olajat, helyette a sonka zsírja is elég. Miután üveges a hagyma és a sonka is lepirult add hozzá a koktél paradicsomokat egészben és az apróra vágott spenótot, forgasd át, fél percig hagyd ezt is benne. Ha nincs olyan sütésálló edényed amiben lepiríthatnád a hozzávalókat, akkor ennél a lépésnél a hozzávalókat öntsd át egy hőálló edénybe, majd mehet rá a tojás mix, a tetejét szórd meg sajttal és 180 fokon előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz és a szélei picit el nem vállnak az edény falától. Forrón tálald azonnal.

Gyors, tápláló és egyszerű, reggelire, vagy akár vacsorának is.

Képek forrása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers