0
Diétás sütik, édesség

Diétás répatorta tekercs

2014. May 5. Monday

dietas-repatorta-tekercsSzeretem a répatortát, pedig sokáig el sem tudtam képzelni, hogy miért olyan finom. Már sok helyen kóstoltam répatortát, ettem diétásat, és nagyon is hizlalósat, diósat, mézeset, de rosszat még sosem. Eddig ezt a diós diétás répa tortát sütöttem, most viszont láttam egy képet egy répatorta tekercsről, és annyira megtetszett, hogy gondoltam kipróbálom. Anyák napja nagyon is jó alkalom volt rá.

Egyébként a diétás répatortában, répás sütiben az is jó, hogy a mellett, hogy gyorsan elkészíthető, tökéletes tea mellé, ebéd utáni nasinak, viszont ünnepi tortaként is elkészíthető, minden csak azon múlik, hogy dekorálod. A répatortához használt krém mintha kódexbe lenne vésve, vaníliás krémsajt vagy ricotta, ezt tényleg nem érdemes lecserélni, kimondatlan szabály ez.

A diétás répatorta tekercset könnyű megtölteni, szeletelni és nagyon gusztusosan néz ki. A recept szerintem nagyon egyszerű, és diétás, szénhidrát csökkentett lisztből, cukormentesen készült.

A diétás vaníliás krémhez most ricottát használtam, mert krémes, tejszínes íze ellenére kevésbé zsíros, és kalóriadús.

repatorta-tekercsDiétás répatorta tekercs

¾ bögre szénhidrát csökkentett liszt

3 tojás

1 csomag sütőpor

2 bögrényi finomra reszelt répa

1 bögre xilitol vagy ízlés szerint bármilyen édesítő

3 evőkanál light margarin

2 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál szegfűszeg (vagy használhatsz ezek helyett mézeskalács keveréket is)

1 csipet só

1 tk. vanília aroma

Diétás vaníliás ricotta krém

500 gramm ricotta vagy light krémsajt

1 evőkanál vanília aroma

Ízlés szerint édesítő

Díszítésnek vágott mandula

dietas-repatortatekercsA margarint keverd ki az édesítővel, add hozzá a tojásokat és keverd pár percig, amíg szép „habos” nem lesz – én elektromos habverőt használtam- Add hozzá a vanília aromát és a fűszereket is, majd keverd bele a sütőporral elkevert lisztet és forgasd bele lereszelt répát. Sütőpapírral bélelt tepsiben terítsd szét, viszonylag vékonyan, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 15-20 percig. Időközben ellenőrizd, nehogy megégjen. Miután kivetted a sütőből, borítsd egy tiszta konyharuhára és még így forrón tekerd fel, és hagyd teljesen kihűlni – én a konyha ablakot nyitottam rá, sajnos kint hideg volt, így hamar kihűlt.

Közben keverd ki a krémet is, a ricotta, édesítő és vanília segítségével, édesítsd ízlésednek megfelelően, és tedd hűtőbe, amíg a tekercs ki nem hűlt.  Majd tekerd szét a diétás répatorta piskótát, és kend meg a krémmel, de hagyj ki egy kicsit. Tekercseld fel, tedd egy tányérra – érdemes 2 felé vágni, sokkal jobban néz ki- és kend meg a tetejét is, és szórd le a vágott mandulával.

dietas-repatorta

repatorta-dietasan

dietas-repas-suti

dietas-repatorta-receptek

 

 Kérj táplálkozási tanácsadást, étrendet online

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply krisztína 2016. June 9. Thursday at 09:38

    Szia! Az lenne a kérdésem, hogy elektromos habverő nélkül sikerülhet ugyanolyan jól ez a recept? ” kend meg a krémmel, de hagyj ki egy kicsit”, a hagyj ki egy kicsit az mit jelent? Kicsit még kezdő vagyok 🙂 Holnap esedékes a sütés. Hmm, és light margarint hol lehet kapni? És ch-csökkentett lisztet? (norbisat találtam, de az méregdrága, ha más nincs azt megveszem)

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. June 9. Thursday at 15:44

      Szia! Kézi habverővel is nyugodtan csinálhatod, csak addig keverd a margarint, édesítőt és tojást amíg krémes nem lesz.
      Én dia-wellness süteményliszt koncentrátumot használtam, és azt kevertem sima liszttel.
      A kicsit hagyj ki annyit jelent, hogy annyi krémet amivel kívülről is meg tudod kenni. Sztem a krém 1/3-a elég.
      Jó sütést kívánok!

  • Reply Ludmilla 2014. August 8. Friday at 13:21

    Szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki. 🙂 A kérdésem az lenne, hogy barna cukorral is készíthetem a receptet? Ha igen, abból mennyit? Mert az egy bögrét kicsit soknak találom.

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. August 12. Tuesday at 06:00

      Elkészíthető barna cukorral is természetesen. Szerintem próbálkozz fél bögrényivel maximum, és kóstold meg a tésztát. Barna cukorral amúgy is óvatosan kell bánni, mert ugyanolyan gyors a felszívódása mint a kristálycukornak. Az édesítés a répától is függ. Minél édesebb a répa annál kevesebb édesítő elég bele.

  • Reply sbi 2014. June 30. Monday at 12:32

    Nagyon jol nez ki 🙂
    Szulinapra szeretnem megcsinalni, es lattam a dios repatorta receptet, de az illeto allergias a diora. a tekercs receptjebol csinalhatok tortat, kijon belole egy egesz torta?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. June 30. Monday at 16:00

      Ebből az adagból egy nagy tepsinyi tészta lett, azt tekertem fel, csak félbe vágtam, hogy ne legyen hosszú a tekercs. Ha a felénél elvágod és a kettőt egymásra teszed akkor egy fél tepsinyi lesz, vagy egy normál méretű kerek, kapcsos formában magas lesz és meg lehet felezni, és tölteni.

    Leave a Reply to krisztína Cancel Reply