0 termék 0Ft
Grillezett mozzarellás cékla

Grillezett mozzarellás cékla

grillezett-cekla-mozarellaA cékla annyira finom grillezve. Főleg ha a végén egy kis fehérbor ecettel is ízesítjük. Túl az ecetes céklán, rengeteg módon használhatjuk fel a céklát. A legegyszerűbb ha grillezzük. A grillezett cékla köretként húsok mellé, vagy önmagában is nagyon finom. Főleg ha  a végén egy kis mozzarellát pirítunk rá. Egészséges nasinak sem utolsó, sós csipsz helyett is bevezetheted, és máris egy diétás “rágcsálnivaló” kerülhet a tányérodra filmezésnél.

Miért jó a cékla? Írtam már erről korábban, érdemes elolvasni, mert sokszor én is elfelejtem, hogy egyes zöldségek, gyümölcsök milyen értékes, természetes gyógyító hatással bírnak, és mi mindenre használhatóak. A cékla pont ilyen, nem csak a vérszegénység ellen jó, és méregtelenítő, de számos egyéb értékes tulajdonsággal is felruházhatjuk.  Fontos tudnivalók a cékláról

Semmi ördöngösség nincs benne, a recept egyszerű. Végy annyi céklát amennyit szeretnél, főzd meg, amikor már kellően puha hámozd meg, szeleteld fel, tedd őket egy sütőpapírra, vagy a legjobb, ha a sütőrácsra helyezed őket. Fújd le olíva olajjal, picit borsozd meg, és már mehet is a grill alá. A kerti grillsütőt használva a füstös íz még finomabbá varázsolja. Mindkét oldalát grillezd meg jól, majd a legvégén a tetejére egy kis reszelt mozzarella sajt kerüljön, amit szintén piríts rá, és már tálalhatod is.

grillezett-cekla

Ha pikánsabb ízre vágysz, akkor pici fehérbor ecetet is fújj rá az olíva olajjal együtt, és így grillezd.

Egyszerű, finom, és nagyon egészséges. A cékla remek vas forrás, és nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers