0
Diétás kenyérfélék

Házi kenyér, zsemle és péksütemény diétásan – kenyérsütő gép nélkül

2014. August 6. Wednesday

hazi-kenyer-dietasanKaptam ajándékba egyszer egy Kenyér Biblia nevű könyvet, ami a különböző nemzetek kenyérféléit foglalja magába, receptekkel, képekkel, és egytől egyig kenyérsütő gép nélkül elkészíthetőek.

Már több receptet kipróbáltam, persze az alap receptet mindig megváltoztattam, hogy szénhidrát csökkentett, diétás házi kenyér, zsemle, péksütemény kerülhessen az asztalra. Sokszor szükség van egyéb változtatásokra is, mert a másfajta liszt miatt egyes kenyerek nem éppen sikerültek jóra, de itt már csakis a jó kombinációt olvashatjátok majd. Munkára fel, készüljenek a frissen sült diétás házi kenyerek, pék termékek. Én általában egy nagyobb adagot készítek el, és egy részét lefagyasztom, így bármikor elővehetem, és már kész is a friss kifli, zsemle.

A házi készítésű diétás kenyerekben tudom, hogy mi van, úgy ízesítem, ahogy szeretném, annyi maggal tömöm tele, amennyivel szeretném, olyan formájú lesz és akkora amekkorára én szeretném, és pontosan ki tudom számolni a tápanyagértékét is.  Ráadásul így a nyaralás alatt megkóstolt olasz vagy francia kenyérkülönlegességeket is újra az asztalra tudom varázsolni úgy, hogy nem kell aggódnom, hogy elhízunk tőle.

Én évek óta nem eszem bolti kenyeret, már megszoktam a kenyér nélküli életet, ami sokaknak furcsa, hogy hogy lehet hagyományos szendvics nélkül kezdeni a napot, és mivel tunkolom ki a szaftot az edényből, de higgyétek el ezt olyannyira meg lehet szokni, hogy nekem már az a furcsa, hogy más ezt miért nem érti. Viszont ez az én döntésem, és tudom, hogy a kenyérhez hozzá szokott nemzetünket nem lehet, és nem is kell leszoktatni a kenyérfogyasztásról, csak azt kell megtanítani, hogy milyet válasszanak.

A házi készítésű diétás kenyereket és diétás péksüteményeket nyugodtan a családi asztalra tehetjük, biztosan nem egy felfújt cipót kapunk, amiből fél veknivel meg tudunk enni, és biztosan rendben tartja a vércukorszintünket is, így az egészséges reggeli tökéletes alapja.

Ráadásul készíthetünk így házilag laktózmentes kenyeret, szénhidrát csökkentett kenyeret cukorbetegeknek. Mindenki ízlését ki tudjuk elégíteni. A diétás banán kenyértől kezdve a diétás szendvics cipóig, hagymás kenyéren át az indiai naan kenyérig bármi megsüthető otthon kenyérsütő gép nélkül.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply KOVÁCS ANETT 2017. August 8. Tuesday at 10:44

    Üdv!
    Hogyan tudom megnézni a recepteket mert bárhová kattintok nem találom?

  • Reply Ágica 2016. January 17. Sunday at 18:24

    Szia!
    Nagyon tettszik az oldal! Én is szeretném elkérni a diétás kenyér receptjét’ Előre is nagyon köszönöm szépen!
    Köszi: Ágica

  • Reply Éva 2015. January 22. Thursday at 13:46

    Szia! Én is szeretném elkérni a diétás kenyér receptet. Előre is köszönöm Éva

  • Reply Helga 2014. August 8. Friday at 08:31

    Szia! Engem is érdekelne egészséges recept. Szeretném a család étkezését megváltoztatani. Köszönettel: Helga

  • Reply Anna 2014. August 6. Wednesday at 13:46

    Szia!

    Megosztanál velünk egy-két ilyen receptet? Nekem a candida nevezetű gomba túlszaporodása miatt kell elhagynom a hagyományos fehér lisztből készült kenyeret és nem kis gondot okoz olyan kenyeret találni, amiben nincs se búzaliszt, se élesztő.

    Köszi: Anna

  • Leave a Reply