0
Levesek

Brokkoli krémleves – tejszín és lisztmentes

2015. April 28. Tuesday

A krémlevesek, pürélevesek elkészítése roppant egyszerű, nagyon táplálóak, és diétásak. A brokkoli krémlevest különösen szeretem, sok rostot tartalmaz, ízletes, és nagyon egészséges. A rost tartalmának köszönhetően az ízletes pürélevest nem kell sűríteni, és nagyon egyszerűen diétássá varázsolhatjuk, ha tejszínt sem teszünk bele.

A krémlevesek tejszín nélkül is nagyon finomak. Ha mégis használnál, akkor csökkentett zsírtartalmú növényi tejszínt javaslok. Vagy keverhetsz bele egy kis tejfölt, mikor fogyasztod, picit savanyítja, és különlegessé teszi.

A pürélevesek, főként a brokkoli pikk-pakk kész van, nem időigényes, így nyugodtan válj meg a zacskós levesektől – amik tele vannak ízfokozókkal- és iktasd be minden napra a levesek fogyasztását. Extra folyadék, tápláló, de kalóriaszegény.

Brokkoli krémleves recept

dietas-brokkoli-leves1 fej brokkoli

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek. Zöld fűszerkeverék vagy húsleves alaplé, só, bors

1 evőkanál light margarin, vagy kókuszzsír

1 evőkanál margarinon fonnyaszd meg a felvágott hagymát, a végén add hozzá a felaprított fokhagymát is, majd amikor már érzed a fokhagyma illatát, bele teheted a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje. Ha többet teszel bele, akkor sokkal hígabb lesz, inkább legyen sűrűbb a végeredményt, azt nyugodtan tudod hígítani. Majd tedd bele a zöld fűszerkeveréket, vagy húsleves alaplével öntsd fel. Ha van ízfokozókat, tartósítószert nem tartalmazó hús, vagy zöldségleves kockád azt is használhatod, de akkor vigyázz a sóval.

Tedd rá a fedőt, és főzd puhára a brokkolit, nagyon hamar elkészül szerencsére. Majd egy botturmix segítségével pürésítsd kedved szerint, hagyhatsz benne apróbb darabokat, de teljesen krémesre is készítheted.

detas-kremleves

A diétás pürélevesek másik előnye, hogy teljesen mindegy hogy és mekkorára darabolod a zöldségeket – persze minél kisebb annál gyorsabban megfő-, hiszen úgyis turmixolod a végén.

Ha nagyon elfoglalt vagy, de szeretnél egy finom levest, akkor a gyors változathoz csak szimplán főzd bele a hagymát, vagy hagyd ki belőle, és csak brokkolit tegyél fel főni zöld fűszerrel, sóval, borssal, vagy használj tartósítószermentes húsleves kockát, így nem kell vágni, pirítani a hagymát.

Nagyon finom egy kis reszelt sajttal a tetején, vagy tejföllel.

Laktózmentes, cukormentes és lisztmentes.

 

Rendelj online táplálkozási tanácsadást – heti étrend, receptek, kihagyhatatlan tippek

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply BBG Week 4 – Édes Anda 2017. February 5. Sunday at 16:12

    […] R: Mákos-fahéjas zabkása Snack: Banán E: Brokkolikrémleves – recept itt Snack: Céklachips  Hozzávalók:    3 közepes cékla (megmosva, meghámozva) olívaolaj […]

  • Leave a Reply