0 termék 0Ft
Egészséges túrós batyu

Egészséges túrós batyu

Nagyon szeretem a kelt tésztás süteményeket, és amióta a szénhidrát csökkentett lisztet használom, jó érzés, hogy nyugodtan ehetjük, mert egészséges, nincs tele cukrokkal, így nem hizlal, nem rontja a fogakat, a vércukorszinttel sem babrál ki, és isteni finom.

A kakaós csiga mellett nagy kedvencem a túrós batyu, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és reggelire is tökéletes. Akár le is lehet adagokban fagyasztani, és ha épp diétás pék sütit reggeliznél, vagy a gyerekeknek reggelire, tízóraira szoktatok venni boltit, akkor le lehet cserélni az egészséges változatra. Egy finom, gazdag leves után is tökéletes, és fel is tölt energiával, mert a liszt rostban gazdag, a túró kitűnő fehérje forrás. Cukorbetegek is fogyaszthatják, természetesen a napi szénhidrát keretbe bele számolva.

cukormentes-turos-batyu

Szeretnél egészségesen táplálkozni, lemondások nélkül tartósan fogyni? Összeállítottam egy szuper online csomagot, ami biztos, hogy nálad is beválik! Katt a linkre, az online táplálkozási tanácsadásért, étrendért.

 

dietas-kelt-turos-batyuDiétás, egészséges túrós batyu

50 dkg szénhidrát csökkentett liszt – dia-wellness süteményliszt koncentrátum+BL55 fele-fele arányban

1 kávéskanál dia wellness enzim-mix

25 dkg olvasztott light margarin

Élesztő 50 gr, tej + pici cukor a futtatáshoz, de ez el is hagyható, anélkül is felfut

Egy csipet só

1 tojás sárgája

2 ek. édesítő

Tej, amennyit felvesz – én édesítetlen mandulatejet használtam, így laktózmentes a tészta

1 pici olíva olaj a dagasztáshoz és mártogatáshoz

Töltelék

500 gramm zsírszegény túró

Kis tejföl

Édesítő, vanília aroma, pici reszelt citromhéj

1 tojás sárgája

Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben, közben a liszteket és az enzim mixet, sót, édesítőt keverd el, majd add hozzá az élesztőt, a tojás sárgáját, az olvasztott margarin, gyúrd össze, és közben adagolj hozzá apránként annyi tejet, amennyit felvesz. Dagaszd picit olajos kézzel pár percig, és amikor már szépen elválik az edény falától, hintsd meg a tetejét pici liszttel, takard le egy konyharuhával, és keleszd 30-60 percig duplájára.

dietas-turos-batyu

turos-batyu

Amíg a tészta meg kel, készítsd el a tölteléket, tedd oda főni a levest is akár. A túróhoz add hozzá a tojás sárgáját, ízlés szerint édesítőt, vanília aromát és1 citrom reszelt héját, majd keverd el. Ha szükséges egy pici tejföllel hígíthatod, de ne legyen folyós. Túrója válogatja, hogy mennyire száraz, ettől függően kelhet bele tejföl.

A megkelt tésztát sodord ki vékonyra, derelye vágóval téglalapokat készíts, tegyél a közepére egy kis túrót, és a 4 sarkát fogd össze, csípd össze a tetején. fogd meg a batyut és mártsd bele az alját az olajba, majd egymáshoz szorosan tedd őket a tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd arany barnára.

turos-batyu-dietasan

Azzal, hogy olajba mártod, nem ragad le és az összesült batyuk könnyen szétválaszthatóak, és a tésztája is nagyon finom puha marad.

Nagyon szeretem ezt az alap kelt tésztát, mert több napig puha marad vele a pék süti, ha folpackkal lefeded, vagy műanyag dobozba teszed. Érdemes a fele tésztából kakaós csigát készíteni, csak hogy fokozzuk az élvezeteket.

 

 Olcsó szállások nyaraláshoz. Foglalj most ingyen!

 

2 comments


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      SZia! Attól függ milyen liszttel dolgozol, változó lehet a liszt mennyisége. Szerintem 2-3 dl-t használtam összesen.
      Az enzim-mixtől könnyebben meg kel a tészta, porózusabb lesz, szebb állagú. MIóta használom még sosem lett a tésztám túl tömör, fojtós állagú, és nem maradt nyers.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers