0 termék 0Ft
Álomkönnyű répatorta – a tökéletes répás piskóta

Álomkönnyű répatorta – a tökéletes répás piskóta

Répatortát ígértem múlt hétvégére a férjemnek, de gondoltam keresek valami új receptet. Az írek híresek a nagyon finom répatortáikról, és mivel nagyon sok ír receptes könyvem van, fellapoztam az egyiket. Találtam is egy receptet, amit némi átalakítással – egészségesre cseréltem egyes hozzávalókat- gondolkodás nélkül készítettem el, és csak amikor megkóstoltuk, akkor jöttem rá, hogy tényleg, ha jobban megnéztem volna mit keverek össze, akkor rájöttem volna hogy köze sincs az eredeti répatortához.

A végeredmény hajazott a diétás répatorta tekercsemhez, viszont még könnyebb lett, nagyon piskótás, ízletes. Fahéjból keveset tettem bele, a receptbe többet írok, mert kell bele, és akkor a színe is sötétebb lesz.

Pikk-pakk összekevertem a hozzávalókat, és végül a férjemnek, hogy minél diétásabb – hívjuk inkább egészségesebb, alakbarátabbnak, a diétát nem szeretjük, de a keresők annál inkább ezt a szót preferálják, így ezért is olvashatod oly sokszor…-  legyen a hétvégi diétás sütije, light krémsajttal kentem meg a tetejét. Viszont egy kávé, tea mellé nagyon finom kockákra vagdosva, csak úgy önmagában is. Én például úgy ettem.

 

Répás piskóta recept vaníliás sajtkrémmel

 

repatorta-dietasan450 gramm répa

200 gramm cukornak megfelelő édesítő

200 gramm light margarin

4 tojás

150 gramm szénhidrát csökkentett liszt – 75 gramm diawellness süteményliszt koncentrátum + 75 gramm BL55

1 teáskanál diawellness enzim mix

1 csomag sütőpor

2 teáskanál fahéj

100 gramm apróra vágott dió – elhagyható, de nagyon finom

Krém

1 doboz light – csökkentett zsírtartalmú- krémsajt

édesítő és vanília ízlés szerint

 

A margarint és a por édesítőt habverővel addig verd, amíg szép krémes, habos nem lesz, majd egyesével adagold hozzá a tojásokat, miközben a habverővel tovább kevered. A répát pucold meg, és reszeld le apróra. Én robotgépet használtam, így nagyon gyorsan meg volt. A tojásos mixbe forgasd bele az enzim mixszel, fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet, és a répát, illetve az apróra vágott diót. Alaposan dolgozd össze.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele, és egyengesd el a masszát, majd süsd  kb 45 percig, vagy tűpróbáig. Amikor kihűlt, vágd fel, és kend meg mindegyik tetejét az édesítővel és vanília aromával elkevert krémsajttal. Ricottát is használhatsz. Dekoráld a tetejét egy-egy szem dióval.

 

Még több receptre vágysz? Szükséged van egy kis segítségre az életmód váltásodhoz? nézz körül itt: Online életmód tanácsadás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers