0 termék 0Ft
Egészséges Sacher-torta – cukormentes, laktózmentes

Egészséges Sacher-torta – cukormentes, laktózmentes

Ezt a tortát még január elején készítettem el, csak elfelejtkeztem róla, hogy feltöltsem, de pótolom, mert nagyon-nagyon finom. A sacher tortát én nagyon szeretem, de figyelni kell a receptekre, mert könnyen bele futhatunk egy lekváros-piskótás csodába, ami finom, de nem Sacher-torta.  A diétás sacher torta piskótájába csokoládé kell, nem kakaópor, tehát ezzel számolni kell, viszont sokkal egészségesebb – a fogaknak is- ha cukormentesen készítjük, szénhidrát csökkentett lisztből, kicsit zsírszegényebbre. A sütőpor sem véletlenül marad ki a listáról, egyáltalán nem kell bele, viszont nem szabad spórolni a light margarinnal, és a tojással. Az eredeti recept vajat ír, amit én light, növényi – nem hidrogénezett- margarinra cseréltem, hogy a zsírosságát is csökkentsem, és a vajban található nem jó zsírsavaktól is megváljunk. Gyakorlatilag ezzel laktózmentes is lesz a kész süti, és cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát keretbe bele számolva, ha diabetikus étcsokoládét használsz. Én 85%-os fekete csokival dolgoztam.

Online táplálkozási tanácsadás

Diétás sacher torta hozzávalói

sacher-torta-cukormentes7 tojás

200 gramm 85%-os fekete csoki

150 gramm light margarin

150 gramm nyírfacukor

1 csipet só, 1 tk. vanília kivonat

125 gramm ch. csökkentett liszt ( 75 gramm dia-wellness süteményliszt koncentrátum+50 gramm fehér liszt)

1 tk. dia-wellness enzim mix, ami el is hagyható, de én szeretem

1 kis üveges cukormentes sárgabarack lekvár

1 csomag 85%-os csoki bevonónak – de készíthetsz házilag is kakaóporból

A tojásokat válaszd szét, a margarint és a nyírfacukrot, vaníliát keverd krémesre, a legjobb ha elektromos habverővel dolgozol,  majd apránként adagold hozzá a tojások sárgáját. A liszteket és az enzim mixet is keverd össze, és adagold a margarinos mixhez. Ne öntsd bele az egészet, mert lehet, hogy sok lesz. Függ attól, hogy milyen és mennyi ch. csökkentett liszttel dolgozol, a folyadék felvevő képességük rosttartalmuk miatt változó, így adagold hozzá, nehogy keverhetetlenül sűrű legyen. A csipet sóval verj kemény habot a fehérjéből és a megolvasztott csokit gyorsan forgasd bele. Én a csokit bele tördeltem egy tálkába betettem a mikróba egy picit, és amikor már kezdett egy része olvadni és forró volt kivettem, és kevergetve felolvadt benne a többi része, így öntöttem hozzá. Ha sokáig hagyod a mikróban akkor keverhetetlenül összesűrűsödik miután megolvadt…tapasztalat 😀 . Olvaszthatod a csokit vízgőz felett is, csak így időigényesebb. Úgy is készítheted, hogy a lisztet a felvert fehérjéhez kevered hozzá.

dietas-sacher-torta

Végül a csokis fehérjét és a lisztes vajas mixet forgasd egybe, és vajazott-lisztezett tortaformában süsd 180 fokon előmelegített sütőben kb 35-40 percig. Mikor kész borítsd ki a tortaformából egy rácsra, hogy jól ki tudjon hűlni, vágd félbe, és ha már tejesen kihűlt kend meg a közepét barack lekvárral. Olvaszd meg a csokit, és öntsd a tetejére, kend el egyenletesen és már kész is, de tedd hűtőbe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Social Profile Design Experts
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers