0 termék 0Ft
Szénhidrát csökkentett vajas kifli

Szénhidrát csökkentett vajas kifli

 

Kisült, megkentük, megettük, és még jó pár napig ezt ettük. A bolti felfújt kiflik, szeletelt toast kenyerek után ez a vajas kifli talán tömörebbnek tűnhet, ami jó is, hiszen pont ez a cél, hogy a kiflink tápláló, laktató legyen, ha mindemellett cukormentes és szénhidrát csökkentett is, az sem utolsó szempont, főként, hogy itt nálunk például egy-egy szeletelt kenyeret leszámítva nem lehet szénhidrát csökkentett pékárút kapni.

 

szenhidratcsokkentett-kifli

 

Ezt a kiflit nagyon egyszerű elkészíteni, vajas kifli, tehát a kisebbek is biztosan szeretni fogják, puha, és tökéletes akár édes, sós reggelikhez, tízóraira az iskolába, vagy készíthetünk egészséges mákos gubát is belőle. Van egy másik vajas kifli receptem is, de ez még egyszerűbb, még könnyebb elkészíteni.

 

Szeretnél fogyni, egészségesen enni, nem koplalni? Itt a megoldás, most online, egyszerűen, gyorsan kaphatsz segítséget!

 

dietas-vajas-kifliDiétás vajas kifli hozzávalói

225gramm dia-wellness sütemény liszt koncentrátum

125gramm sima liszt

1 tk. dia-wellness enzim mix

3 dl tej

1/2 élesztő (25gr)

pici só

1 ek. xilit

75 gramm natúr joghurt – én görög joghurtot használtam

1 tojás + 1 a kenéshez

light margarin, picit puha, kenhető legyen

 

Az élesztőt futtasd fel, add hozzá a lisztes, enzim mixes keverékhez, tedd bele a többi hozzávalót is, és dagaszd kézzel, vagy géppel minimum 5 percig. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen lisztet használsz, és milyen arányban teszel bele a szénhidrát csökkentett lisztből. Minél több benne a ch csökkentett liszt, annál több folyadék kell hozzá, tehát ha 3 dl-nél több kell bele, ne aggódj, nyugodtan adagold hozzá. Egy jól dagasztható, könnyű tésztát kell kapni. Amikor végeztél a dagasztással a tésztát oszd 8 egyenlő  részre, majd egyenként sodord ki vékonyra, kend meg puha margarinnal, én kézzel kentem rá, úgy egyszerűbb volt, majd tekerd fel, és tedd sütőpapíros tepsire. Keleszd minimum fél órát. Én amíg a család aludt, a kiflik dagadtak, elmentem futni. Mikor megdagadtak a kiflik kend meg a tetejét tojássárgájával, és szórd meg szezámmaggal, vagy hagyd simára. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 25 percig, vagy amíg arany barna nem lesz a teteje.

 

kifli-dietas

 

3 comments


    1. Author
      ReplyCodrean-Mágyel Györgyi

      SZia!
      Igen elhagyható, viszont ha be tudod szerezni, akkor nagyon ajánlom, mert én sokáig e nélkül sütöttem, viszont mióta használom még jobbak lesznek a sütik. A szénhidrát csökkentett lisztektől kicsit nehezebb lehet a tészta, és az enzim mix segít, hogy levegősebb legyen. Nekem egy kis 250 grammos zacsi, ami, ha jól emlékszem 1000FT alatt van, több mint 1 évig elég volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers