0 termék 0Ft
Borsós tokány – ízletesen, egészségesen

Borsós tokány – ízletesen, egészségesen

Ez a borsós tokány egészségesebb, mert nem tocsog az olajtól, és nem disznóhúsból készül. Ráadásul, ha szeretnél fogyni, akkor sem kell lemondanod a megszokott ízekről, csak figyelj rá, hogy milyen köretet választasz. Aggodalomra semmi ok, lehet disznó húst is fogyasztani, de ha teheted inkább a szárnyast válaszd. Mi nagyon megszoktuk, hogy a pörköltes ételeink is általában csirkéből készülnek, sőt, jobban szeretjük, mint disznóhúsból. A másik kedvenc a marhahús, de azt sem szabad minden nap enni.

Fogyj le tartósan, és egészségesen – Online táplálkozási tanácsadás, egyszerű, hétköznapi receptek reformálva

 

A borsós tokányt  kétféleképpen szoktam készíteni, van hogy teszek bele egy kis füstölt árút – tarja, csülök- de van, hogy nem, viszont a picit füstös ízt füstölt piros paprikával pótolom. Nálunk mindig kicsit ” piros”, tehát teszek bele pirospaprikát, és sokkal finomabb, intenzívebb az íze, mint amikor a hagyományos borsos tokány tesznek egy borsót a végét.

Hozzávalók

img_0800750 gramm csirkemell – megtisztítva, csíkokra vágva (lehet ám kocka is)

kis darab (10dkg) füstölt, főtt tarja apróra vágva

3 fej vöröshagyma apróra vágva

2 kicsi gerezd fokhagyma apróra vágva

1 tk. pirospaprika – füstölt, ha nem teszel bele füstölt húst, nagyon finom lesz tőle

só, bors ízlés szerint

3 tk. majoranna

pici keményítő – opcionális, a végén, ha sűríteni szeretnéd kicsit

olaj – én vagy olíva olajat vagy kókuszzsírt használok (nem az extra szüzet, mert annak kókusz íze van)

1-1,5 bögrényi borsó

A hagymát kevés olajon tedd fel dinsztelni a füstölt csülökkel együtt, ha nem teszel hozzá füstölt árút, ami kicsit zsírosabb lehet, akkor picit több olaj fog kelleni. Mikor már üveges a hagyma, add hozzá a fokhagymát, amikor már érzed az illatát tedd bele a húst és fehéredésig pirítsd. Amikor a hús kifehéredett add hozzá a só, bors, majoránnát és a piros paprikát, forgasd össze, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd puhára fedő alatt

Ha konzerv, vagy gyorsfagyasztott borsót használsz, csak akkor tedd bele, amikor már puha a hús. A csirkehús ha le van pirítva nagyon gyorsan megfő. Amikor majdnem kész, és úgy látod, hogy sok a lérajta, vedd le a fedőt és hagyd elfőni a levét. Ha nagyon szaftosan szereted, akkor vegyél ki a levéből egy kicsit és 1 ek. kukorica keményítőt keverj el benne csomó mentesre, én pici kézi habverőt használok, majd add hozzá a borsós tokányhoz, így pikk-pakk besűrűsödik.

Házi, szénhidrát csökkentett nokedlivel, ch. csökkentett tésztával, vagy kuszkusszal, quinoaval, kölessel nagyon finom és egészséges.

dietas-borsos-tokany

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers