0 termék 0Ft
Karfiol püré – krumplipüré helyett

Karfiol püré – krumplipüré helyett

Imádom, ugyanolyan könnyen elkészíthető, mint a krumplipüré, csak sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, nagyon egészséges, és különös módon alig érezhető a karfiol íz.

Érdekesség, hogy  a KARFIOL SZÉNHIDRÁT ÉS KALÓRIA tartalma 1/3-a a krumpliénak, azonban rostban ugyanolyan gazdag. Amolyan szuper növény.

Olyannyira megszerettük, hogy már sok-sok ételt kipróbáltam, amihez krumplipürét szokás használni. Pásztor pite tetejére tettem, szilvás gombócot és nudlit is gyártottam belőle. Nem csalódtam

Karfiol püré remekül helyettesíti a krumplipürét, nálunk a 20 hónapos fiúnk is imádja, és fogyás során is az étrendünkbe illeszthető, akár vacsorára is, húsok, halak mellé.

Karfiol püré hozzávalói

1 fej karfiol – én fagyasztottat használtam

1 ek. light margarin

pici só

A karfiolt párold, főzd meg, majd szűrd le alaposan, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, adj hozzá egy evőkanál light margarint – ma már törvény szabályozza, hogy a margarinokat nem szabad hidrogénezni, a light margarin nagyon kevés zsírt tartalmaz, tökéletesen helyettesíti a telített zsíroktól hemzsegő vajat. Botmixerrel törd össze, ízesítsd pici sóval, akár borssal is, és már kész is.

A karfiol püréhez nincs szükség tejre, így is krémes, lágy lesz, ha valaki mégis igényli, nyugodtan lehet használni, ízlés kérdése.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Website Redesign Experts
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers