0 termék 0Ft
Egészséges rakott padlizsán

Egészséges rakott padlizsán

A rakott padlizsán egy nagyon egyszerű, tápláló étel, egészséges és alakbarát. Lényegében olyan, mint egy lasagne, csak tészta helyett padlizsánnal rétegezünk.

Saláta körettel, vagy couscoussal, quinoaval tökéletes ebéd. Mi legtöbbször magában fogyasztjuk, frissen, melegen.

Személyre szabott étrend fogyáshoz, alakformáláshoz

Rakott padlizsán recept

1 nagy padlizsán

2 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

500 gramm darált hús

olíva olaj

4 dl paradicsom szósz

só,bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, csipet fahéj, szerecsendió

mozzarella sajt a tetejére

Besamel szószhoz

3ek. dia-wellness süteményliszt koncentrátum

2ek. light margarin

3 dl tej

só, bors, szerecsendió

Elkészítjük a bolognai szószt. A hagymát apróra vágva dinszteljük az olajon, amikor már aranybarna, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 perc után a húst is, és fehéredésig pirítjuk. Amikor ez kész, rászórjuk a fűszereket. Én a zöld fűszerekből mindig gazdagon szoktam, mert szeretjük, ha jó ízes, így egyáltalán nincs szükség por alapú szószra, teljesen természetes. A paradicsomszószt is ráöntjük. Sűrített paradicsom szósz is jó, ez esetben egy nagy konzervnyi nyugodtan mehet rá, és felöntjük vízzel. Ne legyen túl vizezve, hogy jó sűrű legyen a szósz.

Míg a bolognai fő, a megmosott padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, rácsra fektetjük, megkenjük olajjal, és betesszük a grill alá, amikor már szép barna, a másik oldalát is meg kell kenni, és sütni. Ettől finom puha lesz.

Eközben a besamelt is elkészítjük. A margarint hevítjük, amikor elolvadt hozzá adjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel, miközben kézi habverővel keverjük, hogy ne legyen csomós, pici só, bors, szerecsendió kell bele, hogy finom legyen. Amikor már sűrűsödik le lehet kapcsolni, fedő alatt hagyni.

 

 

Egy pici olajjal kikent jénaiba, cserépedénybe fektetjük a padlizsán szeleteket, a kész szószt elterítjük rajta, még egy padlizsán réteget helyezünk a tetejére, amit leöntünk a besamel szósszal. Ezt oszlasd el a tetején, szórd meg mozzarella sajttal, majd tedd a sütőbe 180 fokon kb. 25 percre, vagy amíg arany barna nem lesz a teteje.

 

 

Én általában nagyobb adag bolognait készítek, így egy adagot mindig le tudok fagyasztani, ami nagyon praktikus, ha legközelebb még gyorsabban szeretnék össze állítani egy finom rakott cukkinit, vagy padlizsánt, vagy akár töltött palacsintát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Integration Powered by Acurax Wordpress Theme Designers
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers