0 termék 0Ft
Toszkán csirke – krémes, de nem tejszínes

Toszkán csirke – krémes, de nem tejszínes

Még nem jártam a toszkán vidéken, de fent van a bakancslistánkon. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha ott kóstolnék egy eredeti toszkán csirkés ételt, az nem ilyen lenne. 😀
Ezt a receptet a pinteresten találtam, megtetszett a kép, megnéztem, kicsit átalakítottam, elkészítettem párszor, és most megosztom veletek is, mert annyira finom, hogy nem lehet leállni vele.

 

Diétás receptek, havi étrenddel és online táplálkozási tanácsadás

 

Tejszínesnek tűnik, de tejjel készül, így a kicsit zsírosabb parmezán sajtot lehet kompenzálni. Én kipróbáltam már sima füstölt sajttal is, úgy is nagyon finom lett, persze nyilván akkor már nem beszélhetünk toszkán csirkéről, de alkotói szabadság van, főleg a konyhában, úgyhogy tessék bátran kísérletezni.

 

A családnak kuszkuszt készítek mellé, vagy quinoat általában, én pedig zöldséges körettel fogyasztom.

 

Hozzávalók

 

3 nagy csirkemell
szénhidrát csökkentett liszt panírozáshoz – vagy zabliszt
pici só, bors
200 gramm aszalt paradicsom
3-4 fokhagyma apróra vágva
pici olíva olaj – de használhatod az aszalt paradicsom olajos levét is
1 bögrényi felszeletelt gomba
1 bögre spenót
1,5 bögre tej
0,5 bögrényi parmezán sajt, vagy füstölt sajt – parmezánnal az igazi, de készítettem már füstölttel is
bazsalikom, oregano, pici kakukkfű, majoranna
1 evőkanál keményítő

 

A húst én szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, és lisztbe forgattam, majd mindkét oldalát pici olajon serpenyőben addig sütöttem amíg aranybarna nem lett. Ez kb 5-6 perc, és a vékony szelet csirkék gyakorlatilag majdnem készre is sülnek,tedd félre. Amikor kész vannak a csirkeszeletek, pici olajon a fokhagymát pirítsd le. Csak addig amíg azt a finom fokhagyma illatot nem érzed, 1-2 perc, majd add hozzá a felszeletelt aszalt paradicsomot, spenótot és gombát.

Amikor a gomba is megbarnul, puha lesz, add hozzá a fűszereket, öntsd fel tejjel, és hagyd, hogy felmelegedjen. közben a keményítőt keverd el pici hideg tejjel, és amikor már összemelegedett a szósz, add hozzá, keverd el jó alaposan, add hozzá a sajtot, várd meg míg olvadni kezd, és tedd bele a készre sütött csirkét is. Melegítsd össze, de ne forrald, szórd meg friss bazsalikommal ha teheted és már tálalhatod is.
Cous coussal, quinoaval, kölessel a köret is egészséges lesz, de akár párolt zöldség mellé is fogyaszthatod.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers