0 termék 0Ft
Cukormentes lilahagyma lekvár

Cukormentes lilahagyma lekvár

Többször készítettem már, több recept alapján a karamellizált lilahagyma lekvárt, de ez a legegyszerűbb a kedvencem. Nincs benne semmi extra fűszer, így bármihez tökéletesen használható. Persze  lehet bolondítani akár fahéjjal, kakukkfűvel is, attól függően mihez szeretnéd fogyasztani.

Mihez tökéletes a lilahagyma lekvár? Köretként, salátákba, szendvicsekbe, nagyon finom erősebb sajtokkal – kecskesajttal imádom- pizzára, quichebe, töltött husikba, vagy töltött kelt tésztákba.

Receptek, étrendek  fogyáshoz online

 

Cukormentes karamellizált lilahagyma lekvár

4-5 fej lilahagyma

1-2 evőkanál olíva olaj

pici só, bors

1 nagy evőkanál nyírfacukor vagy agave szirup – mézzel is helyettesíthető

balzsam ecet (ízlés szerint, én kb 2 evőkanálnyit használtam)

pici fehérbor ecet

 

Vágd félbe a hagymát, és karikázd el vékonyan, én az univerzális szeletelő/aprítómat használom, pikk pakk kész és szép vékony. Pici olajon kezdd el pirítani a hagymát és add hozzá a nyírfacukrot, hogy picit ezzel is piruljon -vagy az agave szirupot/mézet). Amikor a hagyma elkezdett megpirulni add hozzá a balzsam ecetet, és a fehérbor ecetet, sózni nem muszáj, de picit lehet. Én nem szoktam, mert a fehérbor íze elég. Borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

 

 

Melegen és hidegen is nagyon finom, hűtőben akár 1-2 hétig is eláll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers