0 termék 0Ft
15 perces toszkán csirkeragu – tejszín helyett tejföllel

15 perces toszkán csirkeragu – tejszín helyett tejföllel

A toszkán csirkét nagyon szeretem, tejszín helyett, általában tejjel szoktam készíteni. A napokban láttam egy hasonló receptet, gondoltam miért is ne, kipróbálom az egyszerűbb verziót.

Gyakorlatilag 15 perc alatt már “rotyog” is az étel és nagyon gyorsan megfő.

Életmód váltás, fogyás könnyen – receptek, havi étrend és sok-sok információs anyag online

Hozzávalók -4 személyre

750 gramm csirkemell

pici olaj

1 lapos ek. dia-wellness süteményliszt koncentrátum

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 bögre spenót  – én bébi spenótot használtam

1 bögre 4be vágott koktélparadicsom, vagy fél bögre felaprított aszalt paradicsom

fél-1 bögre szeletekre vágott gomba

fél bögre sajt – lehet parmezán is, de én alacsonyabb zsírtartalmút használtam

1 nagy evőkanál zsírszegény krémsajt – a felhőkenyér miatt volt itthon, nagyon finom vele

2 evőkanál 10%-os tejföl

só, bors, oregano, bazsalikom, majoranna

A húst vágd kicsi csíkokra, a hagymát, fokhagymát és a többi hozzávalót is aprítsd fel, készítsd elő. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd amikor üveges, add hozzá a csirkemellet, pirítsd amíg ki nem fehéredik, majd hintsd meg a liszttel és a fűszereket is add hozzá ízlés szerint. Ekkor add hozzá a fokhagymát, spenótot és a paradicsomot, picit forgasd át, majd mehet bele a gomba is..

Amikor a spenót megfonnyad tedd bele a sajtokat és a tejfölt, forgasd át, ha szükséges, pici vizet adj hozzá, és fedő alatt 10-15 perc alatt főzd készre.

Mi cukkini tésztával ettük. Isteni finom.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers