0 termék 0Ft
Cukormentes madártej

Cukormentes madártej

 

Hétvégén madártejet készítettem, mert már ezer éve volt utoljára, hogy cukormentesen megcsináltam. Emlékszem, akkor más édesítővel próbáltam és a hab nem maradt kemény, de most tökéletes lett. Nyírfacukorral készült, így kisfiamnak is nyugodt szívvel adtam belőle, bár igazából ő inkább a tejes részt élvezte.

Zsírszegény tejből, nyírfacukorral nagyon egészséges, alakbarát, szénhidrát csökkentett desszert, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Laktózmentes tejjel elkészítve laktózérzékenyeknek is tudom ajánlani, és teljesen gluténmentes.

Online táplálkozási és életmód tanácsadás

Gyorsan elkészíthető, bár legközelebb , ha több személyre készítem biztosan egy szélesebb fazékkal fogok dolgozni, hogy egyszerre több habot tudjak készíteni, így legalább 6 kör lett belőle, de szerencsére 2 perc alatt elkészültek, és amíg főtt, meg tudtam csinálni  a mosogatást, elpakolást, szóval mire kész lett a madártej, rend is lett.

Lehűtve nagyon finom, hűsítő desszert, fagyi helyett is tökéletes. Azonban a hűtésre, tálalásra nyáron nagyon figyeljetek!

 

Diétás, cukormentes madártej

1,2 liter tej

6 tojás

10 evőkanál nyírfacukor – 150 gramm

pici só

vanília aroma

 

Tedd oda a tejet melegedni, mikor már forrni kezdene csendesítsd le. Közben, a tojásokat válaszd ketté. Pici sóval kezdd el felverni a tojásfehérjét, mikor már félig kemény, adj hozzá 2 kanál nyírfacukrot és verd kemény habbá. Akkor jó, ha annyira kemény, hogy már a tálból sem esik ki.

Amikor a tej már felforrt keverj el benne 1 ek. nyírfacukrot és ízlés szerint vanília aromát, majd kanál segítségével szaggasd bele a tojásfehérjét, és fedő alatt főzd 2 percig, majd szedd ki őket egy tálba. Amikor a tejbe szaggatod a fehérjét arra figyelj, hogy duplájára fog dagadni, tehát kell neki a hely, miután kiveszed, újra összemegy majd.

Míg a felhőcskék elkészülnek, a tojássárgáját a maradék nyírfacukorral keverd habosra. Habverővel pont 2 perc alatt, amíg az egyik adag megfő, kész van.

Amikor kész vannak a felhők, a forró tejből egy merőkanálnyit adj  a tojássárgájához és alaposan keverd el, majd ezt öntsd vissza a vaníliás tejbe. Kóstold meg elég édes, vaníliás e számodra. Pár percig még melegítsd a tejet, de ne forrald fel. Ez alatt kicsit besűrűsödik, és már kész is. Tedd félre kihűlni vagy pohárkákban, vagy egy nagyobb tálban, majd hűtőben teljesen hidegre hűtsd, és tedd a tetejére a habot is.

Aki sűrűbben szereti pici vaníliás pudinggal besűrítheti, de az eredeti madártej annyira sűrű, amennyire a tojások sűrítik.

 

1 comment

  1. ReplyStefi

    Szép poci! 🙂 Hasonlóval konyhatündérkedem én is. n_n Nagyon jók a receptjeid, sok ihletet merítek tőled a saját konyhai “garázdálkodásaimhoz”! Minden cukimentes és minden finom! Az én férjem is imádja a hasonló csínyeket , és hálás a saját csökkenő pocakjáért. 😀
    Csak így tovább! És jó babavárást vagy már babázást! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Animated Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers