0
Diéta és Fogyókúra

Atkins diéta

2011. September 13. Tuesday

Dr. Atkins világhírű diétája szintén 4 szakaszos diéta, aminek utolsó része a súlytartás, amit egy életen át tudunk tartani.

A diéta egyik lényeges előnye, hogy önsanyargatás nélkül fogyhatunk, nem kell koplalni, csak Atkins által meghatározott szabályokat betartani.
Dr. Atkins úgy tartja, hogy diétájának lényege, hogy az étkezéssel beinduljon a zsírégetés, tehát a lipolízis, és a szervezet működéséhez szükséges energiát innen fedezze. Könyvében leírtak szerint, pár nap csökkentett szénhidrátbevitel következtében a szervezet a zsírszövetekben található zsírsejteket használja fel elsődleges energiaforrásként.

  •  2 hetes kezdés

Ez a 2 hét arról szól, hogy a szénhidrát fogyasztást nagyon minimálisra kell levinni. Ez egy kritikus és megterhelő rész, és nem nevezhető túlzottan egészségesnek.
Hogy miért nem? Ebben a 2 hétben csak és kizárólag húsokat lehet fogyasztani (baromfi, hal, tengergyümölcsei, vörös húsok) illetve tojást.
De semmi egyéb fehérjét, tehát natúr joghurtot, túrót sem, hiszen a szénhidrátfogyasztást nagyon korlátozni kell.
Zsírokat azonban lehet fogyasztani, akár vajat, majonézt, napraforgó és más növényi olajokat is. Tehát nem számít nála a telített és telítetlen zsírsavak közötti igen nagy különbség, ami ugye rossz esetben egészségre károsító hatással bír.
Mindemellett napi összesen 20 gramm szénhidrátot fogyaszthat a vállalkozó szellemű.Se kávé, se tea, semmilyen koffein tartalmú, alkohol ital nem fogyasztható.
A szabályokat szigorúan be kell tartani 2 hétig, az eredmény érdekében.

  •  Folyamatos súlyvesztés 

A 2 hetes tortúra után minden egyes héten 5 gramm szénhidráttal növelhetjük a napi adagot.Dr.Atkins ötlete, hogy fokozatosan úgy növeljük a szénhidrát fogyasztást hétről hétre, hogy mindig egy-egy új ételfajtát veszünk be a táplálkozásba.
1. héten zöldségek, 2. héten tejtermékek, 3. hét olajos magvak, 4. hét bogyós gyümölcsök, 5. hét hüvelyesek.

  •  Tanulás

Amikor elértük a kívánt súlyt, akkor következik egy súlytartó időszak, ami alatt azt kell kitapasztalni, mennyi szénhidrátot fogyaszthatunk egy nap amellett, hogy tartjuk a súlyunkat. Amikor elértük a kívánt súlyt, a legfontosabb feladat a súlytartás lesz. Dr. Atkins szerint a diétája során a kúrát alkalmazók megtanulják az ételek összetételét, kitapasztalják, hogy miből mennyit ehetnek, és ezáltal megtanulják, hogy hol a határ az étkezés és a mozgás terén.

Szállásfoglalás, autóbérlés, repülőjegy, hajósutak kedvező áron.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply