0
Utazás

Bahama-szigetek

2012. January 5. Thursday

A 690 szigetből és 2000 korallszigetből álló szigetcsoport nemzetközi üdülőparadicsom Floridától délkeletre az Atlanti-óceánnál. Fővárosa a New Providence szigeten található Nassau.
Szigetei közül mindössze 29 lakott. San Salvador szigete azért híres, mert itt lépett partra Kolombusz 1492-ben.
Az ország egész évben közkedvelt szubtrópusi éghajlata miatt, hiszen az évi átlagos középhőmérséklet 28 fok, azonban a legalkalmasabb a nyaralásra a december-május időszak, a többi évszakban sok eső várható.
Az Egyesül Államokhoz való közelsége nagyon hamar népszerűvé tette. A nyelv szempontjából is kitűnő, hiszen az angol a hivatalos nyelv.
Partszakaszai igen változatosak, így megtalálhatjuk a hosszú homokos partokat, lagúnákat és a korallszirteket is. Ennek köszönhetően változatosan tölthetjük nyaralásunkat. Pihenhetünk egész nap a parton, vagy élvezhetjük a vadregényesebb vízpart adta természeti szépségeket, így búvárkodhatunk is, hiszen a tenger élővilága csodálatos a zátonyos partszakaszokon.
Elmehetünk helikopteres városnézésre is, de a fényképezőgépet nehogy a szálláson hagyjuk, hiszen csodálatos látvány tárul szemünk elé fentről, amit kár lenne nem megörökíteni.
A szigetek nagyon ki vannak élezve a turistákra, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szálláshelyet, az apró bungalókon keresztül egészen a mindennel ellátott luxusszállodákig. A bahamai szállások között is találhatunk ellátás nélkülit, vagy all inclusive hoteleket is. A legkisebb helyek is jól felszereltek, csodálatos kertekkel, szép kilátással, bárokkal, étteremmel.
A szigetek közül pedig szintén ki választhatjuk, hogy hol szeretnénk tölteni a nyaralásunkat, hiszen New Providence és vele együtt Paradise Island vagy éppen Long Island szórakozásáról is híres, itt kaszinókat, számos szórakozóhelyet, éttermeket is találhatunk, míg az apróbb szigeteken nyugodtabb pihenés vár ránk, ám egyáltalán nem unalmasabb. A szigetek egymáshoz közel találhatóak, kis repülővel mindössze 15 perc, hajóval is csak 1-2 óra.
A Bahamákon évente 3 millió turista fordul meg, így nem véletlenül nevezik a világ egyik legkedveltebb turista paradicsomának. A Karib-tengeri hangulatot még a fővárosnak is sikerült megőrizni, bár már eléggé amerikaiasodott.

 

Cikk forrása: blog.utazol.hu

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply