0
Utazás

Sella Nevea – a retro világnak behavazott

2012. January 19. Thursday

Ausztria és Szlovénia határán található olasz Sella Nevea 2009 óta vált felkapottá, előtte retró jellege miatt kevés turistát vonzott a síterep azonban hatalmas beruházásoknak köszönhetően ma egy modern felvonókkal rendelkező, jól kiépített, felfuttatott síterepet találunk itt. Új kabinos liftekkel modernizálták a felvonó rendszert és felépült az a nagykabinos lift, amely Sella Neveát összeköti Bovec-Kanin-nal a nagy látogatottságú szlovén sítereppel.

Ezzel nagy lehetőség nyílik a síelők előtt, hiszen az olasz Gilberti menedékház mellől induló lift egészen a Prevala tetejéig visz minket, ahonnan akár Sella Nevea vagy éppen Szlovénia felé is csúszhatunk.

Szállásfoglalás Sella Nevea-n, nincs foglalási díj.

Magyarországról 550 km-re található síterepre akár 6 óra alatt is eljuthatunk autóval. Akkor sem kell aggódni, ha nincs saját autód, az autókölcsönzők a téli szezonra felkészülve várják bérlőiket. Itt tudsz autót bérelni.

A különleges klímának köszönhetően akár májusig síelhetünk. Gleccserei, magas hegyei, nyáron is tökéletes úti célt szolgálnak a kirándulni vágyóknak, hegymászóknak.

2011/2012-es síszezon bérlet ára

6 napos: 138 €

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply