0
Diétás sütik, édesség

Lisztmentes piskóta tekercs – legdiétásabb sütemények

2013. May 23. Thursday

lisztmentes-piskotaSokszor fejtörést okoz, mit készítsek, ami gyors, diétás, finom és ráadásul édes is. A piskótakészítés egyszerű, bár sütést igényel, mégis gyorsan elkészül, készítheted szénhidrát csökkentett lisztből, azonban ha igazán szeretnél spórolni a szénhidrátokkal, akkor próbáld ki a lisztmentes piskótát. Isteni, könnyű kakaós íz, melyet bármilyen töltelékkel, krémmel kombinálhatsz. Ráadásul nagyon olcsó megoldás is.

Lisztmentes piskóta hozzávalói

6 tojás

6 evőkanál természetes édesítőszer (stevia, nyírfacukor )

2 evőkanál kakaópor (cukormentes)

1 csipet só

lisztmentes-piskota-receptA tojásokat ketté választjuk, a tojás sárgájához hozzá adjuk az édesítőszert és habverővel habosra keverjük, hozzá adagoljuk a kakaóport és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd bele forgatjuk a masszába. Ezután a lisztmentes piskóta keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 15-20 percig sütjük. Még melegen tekerd fel egy konyharuhára, és miután kihűlt töltsd meg.

Lisztmentes piskóta töltelék

Készíthetsz cukormentes csoki pudingot, vagy vaníliás gyümölcsös pudingot. Megtöltheted cukormentes túrókrémmel is, vagy egyszerűen kend meg cukormentes eper lekvárral.

Diétás, alacsony szénhidrát tartalmú piskóta recept

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Bako Eszter 2015. June 12. Friday at 21:34

    Érdeklődnék,hogy ezt sima változatban is meg lehet csinálni? Tehát ha kihagyom a kakaóport nagyon nagy baj? Nekem “fehér” piskótára lenne szükségem,csak azért kérdezem és nem vagyok jártas a témában még. És egyébként nagyon más íze van,mint az átlag piskótának?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2015. June 24. Wednesday at 03:20

      Szia, bocsi a késői válaszért. A kakaópor a lelke valójában, azt használod itt liszt helyett. ha kihagyod, akkor kell keresni valamit, amit a liszt helyett lehet használni. Vagy használj lisztet. Most azon gondolkozom, hogy vajon milyen lehet ugyanez mondjuk puding porral. Ki is fogom próbálni.
      Ebből nem lesz magas piskóta, de ízre nagyon finom, pl kakaós piskóta tekercshez.

  • Reply kovacs edit 2014. October 6. Monday at 12:00

    Nagyon finom,könnyű a tésztája.

  • Reply sbi 2014. June 16. Monday at 17:46

    Kb. Mekkora tortaformába elég?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. June 18. Wednesday at 15:10

      Én Normál gázsütő méretű tepsit használtam, és így önmagában használható tekercsnek – nem kettévágva. Vagy ha középen elvágod akkor egymásra teheted a két lapot, közepére mehet krém. Értelemszerűen így a végeredmény fél tepsi méretű lesz.

  • Reply Szűcs Kitti 2013. May 30. Thursday at 17:17

    A természetes cukor helyett lehet bele tenni mézet is akár? A méz mennyire hizlaló? Virágmézzel helyettesíthetem a cukrot, ha étrendemet egészségesebbé akarom tenni és tartani szeretném a súlyomat? A segítsége előre is köszönöm!

    • Reply Mágyel Györgyi 2013. May 31. Friday at 05:26

      Kedves Kitti!
      Ha össze akarjuk hasonlítani a mézet és a cukrot és választani kell természetesen a mézet ajánlanám. A méz fogyasztásnál azonban számolni kell az extra kalóriákkal és szénhidráttal, hiszen a méz mindkettőt nagy mértékben tartalmazza, hasonlóan a cukorhoz, viszont élettanilag egészségesebb. 1-1 kanál méztől nem fog elhízni, viszont egy sütemény kalória értékét ha sok kell belőle akkor nagyon megemeli. A természetes cukrok ezzel szemben vagy nagyon alacsony energia tartalommal rendelkeznek, vagy a szervezetben nem bomlanak le, és távoznak. A méz egyszerű szénhidrát, ami gyorsan bomlik a szervezetben így a mennyiségre mindenképpen nagyon ügyelni kell, a túl sok méz fogyasztás túl sok energiát rejt, amit ha nem használunk fel a nap folyamán a zsírraktárainkat gazdagítja (sajnos).

      • Reply Szűcs Kitti 2013. May 31. Friday at 09:50

        Nagyon szépen köszönöm a választ!

    • Reply dr. Kis Barbara 2013. August 31. Saturday at 12:00

      Ennél a receptnél a cukor nem csak az édesítés miatt kell, hanem nagyrészt a hagyományos piskóta liszt-tömegét is adja, tehát ezért nem tudom hogy működne mézzel a recept.

      • Reply Mágyel Györgyi 2013. September 2. Monday at 20:17

        Mézzel valószínűleg változna a piskóta állaga. Édesítőt használva azonban akár a folyékony mellett is dönthetünk (folyékony stevia).

    Leave a Reply to kovacs edit Cancel Reply