0
Levesek

Spárgakrémleves – tej és lisztmentes

2014. March 13. Thursday

spargalevesA spárgakrémleves elkészítése olyan egyszerű, nagyon gyors, és az eredmény nagyon finom. Ráadásul  a spárga tele van értékes tápanyagokkal, rostokkal, folsavval, káliummal, magnéziummal és nagyon alacsony a kalória tartalma, magas víztartalmának köszönhetően. Vizelethajtó hatása is ismert és 100 grammja mindössze 17 kalóriát tartalmaz, ami valljuk be semmi, főleg hogy ha diétás spárgakrémlevest készítünk, elhagyjuk a zsíros tejszínt, tejet, és a zöldség finom ízét érezzük. 

Zsenge zöld spárgát érdemes választani, a fásabb, vastagabb spárga pürésítés után is szálas maradhat.

Spárgakrémleves

3 csomag zöldspárga

4-5 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

kevés kókuszzsír vagy növényi olaj

só, bors, petrezselyem, zöld fűszer keverék

dietas-spargalevesA hagymát vágd apróra, és kezdd el lepirítani a kevés olajon, vagy kókuszzsíron, majd a vége felé add hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Közben a zöldspárgát mosd meg jó alaposan és vágd apró darabokra, add hozzá az üvegesre pirított hagymához, öntsd fel vízzel, és tedd bele a fűszereket. A spárga viszonylag gyorsan megpuhul, utána pürésítsd botmixerrel és már kész is a krémleves. Egyáltalán nincs szükség tejszínre és liszttel való rántásra sem, csak figyelj, hogy ne legyen túl sok a víz a spárgán, a végén ha túl sűrűnek találod hígíthatod.

Isteni finom, ha a spárgát húsleves alaplével öntjük fel.

1 nagy tányér spárgakrém leves diétás pogácsával isteni ebéd, vagy első fogásnak és vacsorának is tökéletes.

 

Online táplálkozási tanácsadás

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Marcsi 2015. December 30. Wednesday at 10:33

    Szia! Szeretnem kerdezni, hogy konzver spargat is lehet hasznalni? A recepjeid hany szemelyre szolnak?

    • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2016. January 5. Tuesday at 14:40

      Szia! A konzerv spárga is jó, ha finom ízű benne a spárga.
      Ez a recept 3-4 személyre szól.

  • Reply K 2014. May 20. Tuesday at 10:15

    Nagyon finom lett! Köszönöm!

  • Leave a Reply to Marcsi Cancel Reply