Tegnap este gyorsan bedagasztottam egy adag szénhidrát csökkentett tésztát, hogy kipróbálhassam a pizza tekercset, amiről láttam egy nagyon jó képet, és olyan gusztusosnak véltem. Pizza tészta helyett a diétás pizzás csiga tésztáját használtam, viszont nem volt otthon elegendő margarinom, ezért görög joghurttal pótoltam a hiányzó adagot, kevertem ki hozzá házi pizza szószt, vágtam fel finom házi kolbászt – nem kell bele sok, csak a magyaros pizza íz kedvéért- sonkát, pici lila hagymát, mozzarella sajtot tettem bele, és extraként egy kis spenót levelet. Nagyon finom lett. Még este megkóstoltuk, de valójában a mai ebéd mellé készítettem, marha gulyásleves mellé tökéletes, tápláló és nagyon laktató és nem mellesleg még diétás is.
Kicsit lapos lett, mert nem feltekertem, csak 2 oldalról behajtottam, de ez mit sem rontott az ízén, alig lehetett abba hagyni a kóstolgatást. Folpackba csomagolva, vagy műanyag dobozban, akár több napig friss marad, és bármikor megmelegítheted mikróban, így újra ugyanolyan lesz, mintha a sütőből húztad volna ki. Ráadásul olyan gyorsan elkészül, nem kell vagdosni, pakolgatni, mint a pizzás csigákat, csak gyorsan feltekered és mint egy sós kalács már mehet is a tepsibe. Ebből az adagból ráadásul 2 rúd is lesz, így bőven elég több napra, vagy egy egész családnak.
Diétás pizzás kalács
30 dkg dia-wellness süteményliszt koncentrátum
10 dkg sima liszt
1 tojás
1 élesztő és 1 deci tej+ pici cukor az élesztő futtatásához
200 gramm light margarin
2 teáskanál só
Diétás töltelék
házi pizza krém, sonka, pici kolbász, lila hagyma, spenót levél, mozzarella sajt
A diétás pizzatekercshez az élesztőt futtasd fel, közben a hozzávalókat tedd egy tálba. Ha nincs elegendő margarinod, mint ahogy velem is történt, akkor joghurttal, tejföllel pótolhatod. Végül add hozzá a felfuttatott élesztőt és dagaszd pár percig a tésztát. Ha szükséges akkor adj még hozzá vizet. keleszd a tésztát duplájára, majd a felét nyújtsd ki egy lisztezett deszkán. Kend meg pizza krémmel, pakold rá a feltéteket és tekerd fel, vagy hajtogasd be, és tedd a tepsibe. Simán elfér mellé a másik tekercs is, így kettőt süthetsz egyszerre. Én a második tekercset mediterránosra csináltam, legközelebb ennek is leírom a receptjét.
Kend meg a tetejét tojás sárgájával, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd kb. 40 percig.
3 Comments
Épp most sül. Eddig sajnos nem volt szerencsém finom pizza ízű szénhidrát-csökkentett pizzát sütni, de ennek a tésztája még nyersen is finom volt 🙂 Én fele-fele arányban kevertem update lisztet és teljeskiőrlésűt és mivel Angliában nincs ( vagy nagyon nehéz beszerezni) friss élesztőt,így szárítottal csináltam. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményben. Rengeteg (főként édesség) receptedet megsütöttem már és mind a kedvenceink közé kerültek a párommal 🙂 Köszünjük,hogy létrehoztad ezt az oldalt !
Mennyi joghurttal pótoltad?A sima lisztet fehér tönkölyliszttel lehet helyettesiteni?A választ előre is köszönöm. Üdv:Edit
Szia! Természetesen helyettesítheted vele. Kb 130 gramm margarinom maradt, ezt pótoltam ki 3 evőkanál görög joghurttal.
Szép napot! Györgyi