0 items 0Ft
Zumba őrület

Zumba őrület

Egy jól felépített, és teljes erőbedobással végzett zumba órán, akár 600 kalóriát is elégethetsz a zumba edzők szerint.

Egy kicsit az eredtéről. A zumba bizony nem az a mozgásforma, amit pontosan megtervezve hoztak létre, hogy valamit újítsanak, az első zumba óra véletlenül jött létre. A zumba ősatyja Beto Perez, aki a szokásos aerobik óráját szerette volna megtartani, de szerencséjére otthon felejtette a cd-t, amin az aerobikhoz való zenék voltak és csak egy latinos cd volt nála. Improvizált és az órába bele vitte a salsa, a merengue, a flamenco lépéseit. Az óra végére akkora volt a lelkesedés, hogy muszáj volt létre hozni a zumbát mint mozgásformát. Persze az elején akadályokba ütközött a kivitelezés, mivel a normál aerobik szabályait felrúgó edzésforma sokaknak nem tetszett, de a végeredmény magáért beszél, hiszen az egész világon terjed, Amerikában pedig már Zumba lázban ég mindenki.

Miért jó a zumba? Ez a különös mozgásforma úgy segít fitten tartani minket, hogy közben szórakozunk, élvezzük a zenét, a tánclépéseket, és felszabadultak vagyunk. Az edzéshez nincs szükség semmire sportöltözéken és egy kis önbizalmon kívül. Lehetsz fiatal vagy idősebb, kezdő vagy profi, itt nem a tánctudásod a lényeg, hiszen nem egy táncbemutatóra készülsz. Az a lényeg, hogy felszabadult légy. Ha két ballábasnak érzed magad, úgy érzed, hogy a tánctudás és te olyan távol álltok egymástól, akkor se ess kétségbe. Ott a helyed az órán.

A zumba előnye, hogy segít növelni az állóképességet, tónusosabbá tesz, kalóriát éget, tehát egy jól tervezett étkezés mellett fogyasztó hatással bír. Mindemellett energiával tölt fel, a zene és a tánc kettőssége segít elűzni a napi stresszt és újult erővel hagyhatjuk el a termet.

Az órák általában egy bemelegítő résszel kezdődnek, majd mikor kellően bemelegedtek az izmok és a hangulat is emelkedetté válik, indulhat a fitness program, és 1 óra elteltével csak arra eszmélünk, hogy már vége is az edzésnek.

Az óra előnye még hogy kis idő elteltével nemcsak a latinos alaplépéseknek kerülsz a birtokába, de ez által a nőiességed is fejlődik.

 

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers