0
Diéta és Fogyókúra

Glikémiás index táblázat

2011. August 19. Friday
A magas glikémiás indexű ételek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, ezzel ellentétben az alacsony glikémiás indexű táplálék fogyasztásával egy folyamatos vércukorszint emelkedést érhetünk el.Ezzel elkerülve a farkas éhséget és az állandó inzulinszint ingadozást.Az egészséges táplálkozás alapját főként az alacsony és közepes GI értékű ételeknek kell képezniük.

Alacsony GI (0-55)Közepes GI (55-69) Magas GI (70-100)
Zöld zöldségekHajában főtt krumpliKrumplipüré
ParadicsomKukoricaKukoricapehely
Földi mogyoróFehérrépaPattogatott kukorica
FokhagymaFokhagymaSütemények
Hagyma TökPalacsinta
RépaCéklaKarórépa
CseresznyeMangóPasztinák
SárgabarackSárgadinnyeGörögdinnye
AlmaBefőttekGyümölcslevek
KörteAnanászSzörpök
GrapefruitSzárított gyümölcsökAlkohol
NarancsBanánÉrett banán
KiwiMagvas kenyerekNokedli
ZöldFügeAszalt szilva
Szárított sárgabarackMazsolaDatolya
Zsírszegény tejFagyiÉdesített tejtermékek
JoghurtKakaóZsömle, Kifli
ÁrpaRozskenyérÉdesített kekszek
Teljes őrlésű tésztafélékPizzaPuffasztott rizs
Teljes őrlésű kenyérPita kenyérFehér kenyér
Spagetti – Makaróni (al dante)TortillaTésztafélék fehér rizsből
ZabpehelyMüzli (édesítetlen)Müzli
BabGrízSült krumpli
LencseKuszkuszRizsfelfújt
CsicseriborsóHáztartásiRopi
AlmaléAnanászléCola
VadrizsBasmati rizsFehér rizs
Keserű csokiLekvárNormál csoki
GyümölcscukorMézCukor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply