0
Otthon Vidék és vintage

DIY ötletek kagylóból

2014. June 10. Tuesday

Tengerparti nyaralásokról kevesen térnek haza kagylók nélkül, ha szerencséd van snorkelezés közben még tengeri sün házat is szerezhetsz. Nálunk ennek már-már hagyománya van. Nyaraláskor az eldugott, alig látogatott, kiépítetlen partszakaszokat keressük, mert ott aztán biztos lehetsz benne, hogy a tenger állatvilágát megcsodálhatod. A zsúfolt, homokos partokon ez szinte lehetetlen, így a sziklásabb, kövesebb helyeket érdemes felkeresni. Általában ha találunk egy ilyen helyet 5 perc múlva már csak 2 pipa látszik ki a vízből, és jobban szeretünk nyugisan színes, különleges halakat nézni, víz alatti fényképeket csinálni, mint napozni a parton. Így vagyunk össze rakva. Persze pihenés is kell, de egy zsúfolt parton azt sem tudom elképzelni.

kagylo-dekoraciok

Férjem a nagy mestere a tengeri sün gyűjtésnek, a tengeri sün házakat rejtő részeket hihetetlen érzékkel találja meg, és mindig hoz fel nekem párat. Szerintem minden nyaralásunkról van 1-1 tengeri süni ház, amit óvatosan becsomagolva, mindig épségben haza hoztunk. A kagylókat, tengeri csillagokat is nagyon szeretem gyűjteni. A kagylókkal viszont mindig az volt a bajom, hogy ha kipakolom valahova porosodnak, nehéz takarítani, ha üveggömbbe teszem, nem érvényesül mindegyik igazán. Ezért kezdtem el saját készítésű dekorációs ötleteket felkutatni. Picit vintage hatás előny, ha egyszerűen elkészíthető szintén.

kagylo-vazaban

Végül olyan jó diy ötleteket találtam, hogy hogyan érdemes a kagylókat felhasználni, díszt készíteni belőlük, hogy jó párat én is ki fogok próbálni, mert nagyon tetszenek. Ráadásul, ha már ilyen közel élünk az óceánhoz, tengerhez, nehogy már ne használjam ki a kagylógyűjtés adta lehetőségeket. Szeretem az ilyen filléres dekorációs ötleteket, tényleg nincs szükség másra csak minimális extra hozzávalóra, és kreativitásra, jó ötletekre.

A kagylót és az extra felszerelést neked kell beszerezni, viszont a jó ötleteket most itt összeszedtem neked.

monogram-kagylobol kagylo-tukor kagylo-szelcsengo kagylo-ora kagylo-nyomda kagylo-diy kagylobol-allatok kagylo-ajtodisz diy-kagylo-dekoracio diy-kagylo

Ha nem szoktál kagylót gyűjteni, nem nyaraltál még tengerparton és nem is tervezed akkor is tudok egy nagyon jó DIY dekorációs tippet adni. Tudod mi az, amit mindenhol találsz? Kavicsok. Bizony, kicsi nagy fekete, fehér, lapos, kerek. Folyópartokon, vízpartokon olyan szépeket lehet találni.

Lakberendezés kavicsokkal

képek forrása

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply