0
Diéta és Fogyókúra

Mate tea a legjobb fogyasztó

2011. August 5. Friday

Mint tudjuk, pusztán gyógyteák segítségével lefogyni nem lehetséges, de az egészséges életmódba illesztve, tehát a tudatos táplálkozás és rendszeres testmozgás mellé hatékony lehet és gyorsíthatja a folyamatokat. Mindezt a salaktalanító, étvágycsökkentő, emésztést serkentő, zsírégetést elősegítő teákkal érhetjük el.

Mindamellett, hogy csökken a testünkön lévő zsírpárna mérete élvezhetjük az egészségünkre gyakorolt hatását is, hiszen csökkenhetnek azok a panaszok, amik bizony a túlsúly miatt alakulnak ki sok esetben. Magas vérnyomás, epeproblémák, az immunrendszer gyengesége, rossz emésztés, lelassult anyagcsere.

A zöld tea mellett, az egyik leghatásosabb tea, ami segíti a fogyást, az a mate tea. A tea mateint tartalmaz, ami a koffeinhez hasonlít, de másképp hat a szervezetre. Nemcsak az élénkítő hatását élvezhetjük, mint például a kávénak, hanem mellette nyugtató hatással is van ránk, tehát nem leszünk ingerlékenyek és nem okoz függőséget. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ami azért fontos, mert a tisztítókúrák során, illetve amikor a salaktalanító teákat alkalmazzunk, a szervezet még több vitamint igényel. Antioxidáns tartalma is magas, aminek köszönhető a szabadgyököket leköti, így immunrendszerünk erősödik, a szervezetünk ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben.

Nézzük meg miért is segíti a fogyást, és miért használják a sportolók is?

A mate tea használatával serkenthetjük a hosszú távú energiaellátást, mivel képes elérni, hogy tovább tartson az oxigén jelenlétében történő energiatermelés. Ezt tudományosan is bizonyították, mivel a modern technikának köszönhetően van egy gép, ami azt méri, hogy a szervezetben növekszik-e az oxidált zsír mennyisége. Növeli, hogy a zsírokat energiaként használja fel a szervezet, és csökkenti az éhségérzetet.

A mate tea segítségével az alvásunkat is rendbe tehetjük, mivel mélyebb alvást biztosít, és ezért kevesebb alvás is elegendő, napközben pedig sokkal kedvezőbben hat a szervezetre, mint a koffein.

Méregtelenít is egyben, aminek köszönhetően a szervezetben felhalmozódott káros anyagokat távozásra bírja, ezzel tisztítva az emésztőrendszert is. Székrekedés ellen kiváló, és vízhajtó hatású.

Az allergiás tüneteket is enyhíti és az asztmára is nagyon jó, mivel tágítja a hörgőket. Tisztítja a légutakat, így megfázás esetén is kiváló, de a hétköznapokban is élvezhetjük ezt az előnyét, hiszen sportolás közben több oxigénhez tudjuk juttatni a szervezetet.

Fogyasztása kismamáknak nem javasolt.
Az átlagos napi adag 500-1500 mg naponta étkezés előtt, vagy sportolás előtt.

A tea használatával nemcsak növelhetjük a szervezet zsírégető folyamatait, de emellett az egészségünket is védhetjük. Hiszen kávé helyett is tökéletes és még védelmet is biztosít az idegrendszernek, immunrendszerünket megerősíti és gyakorlatilag a közérzetünket javítja.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply