0
Utazás

A 3 legkedveltebb Görög sziget

2012. January 26. Thursday

Santorini

 
Szantorinit már az ókorban is a legcsodálatosabbnak, Kallisztének nevezték és ezt a jelzőt a mai napig hordozhatja, hiszen a kis sziget eredete és szépsége egy csodás világot tár elénk. Az eredetileg kör alakú sziget egy hatalmas vulkánkitörés következtében kapta mostani formáját, és így alakult ki az a belső tengere, amit kalderának hívnak, hiszen a robbanás következtében a sziget belseje beszakadt és egy 400 méter mély tengert hagyott maga után. Így ma a szigetet 3 oldalról is 300 méter magas sziklaszirtek veszik körül. A szigetre látogatva a napszemüvegünket otthon ne hagyjuk, hiszen a vakító napfény erejét sokszorozza a bámulatos kék tetejű fehér falú házak. Az itt termesztett borok világhírűek, és látványosságokban is bővelkedik a kis sziget. Ezen kívül a szigeten minden egyes kis városka mást és mást kínál. Oia szűk utcáin bolyongva a napunkat a legromantikusabb naplementével zárhatjuk. Kamari strandján nemcsak napközben, de este is élvezhetjük a hosszú lávastrandokat, a fürdőzést és a helyi éttermeket, tavernákat. Firában pedig megmászhatjuk a kikötőből a városba vezető 805 lépcsőfokot is.

 
Kréta

 
Görögország legnagyobb szigete minden évben rengeteg látogatót vonz, hiszen a nyaralni vágyók mindent meg találnak a szigeten. Látnivalót, szórakozást, gyönyörű vidéket és strandokat és ne felejtkezzünk el a kitűnő helyi borokról sem. A hagyományokat őrző Trapsanót is látogassuk meg ahol a tipikus görög kék kerámiák készülnek és híres turisztikai látványosság a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásai és Rethymno kastélya.
A hangulatos halászfalvak és hegyi falvak, a hosszú homokos és kavicsos tengerpartok, a kristálytiszta kék víz, a görögök vendégszeretete, a kiváló ételek idilli nyaralóhellyé teszi Krétát és annyi a látnivaló, hogy egy nyaralás sokszor nem is elég, mindig felfedezhetünk valami újat. A legideálisabb a kisebb falvak felkutatásához és a sziget könnyű bejárásához, ha autót bérelünk. Internetes autóbérlés Krétán itt a legegyszerűbb, leggyorsabb és garantáltan jó áron, megbízható kölcsönzők közül válogathatunk.

 
Korfu

 
Korfu csodálatos zöld színével, és a türkizkék tenger kettősségével hívogatja a turistákat. A kavicsos tengerpartokat a fehér sziklák és a zöld erdők veszik körül. A sziget szívében a görögök vendégszeretete és a városok sokszínűsége várja az ide látogatókat, itt nyaralókat. Strandolás mellett, túrázhatunk is, és felfedezhetjük a látnivalókat.
Korfu város egyediségét a múlt és jelen kettősségének megfelelő kombinációja adja, hiszen a régi városba a modernkor ízlésesen lett bele csempészve. A sziget egyik legszebb homokos tengerpartját Agios Georgios-on találjuk, é szintén fürdőzésre legalkalmasabb területek a Kontokali és Saint Spyridone.
Forrás: Utazol.hu blog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply