0
Utazás

Les Portes du Soleil- 12 síterep, 1 bérlet

2012. January 14. Saturday

A Nap kapuja elnevezésű, Les Portes du Soleil régió a francia-svájci határ hatalmas síparadicsoma. 8 francia, 4 svájci, összesen 650 km sípálya tartozik a területhez.
A 12 síterep kicsit különbözik egymástól így mindenki megtalálhatja a kedvének megfelelőt. A leghíresebb Avoriaz, ahol a házak és lovas szánok kettőssége mesebeli hangulatot teremt. A település kialakításakor különleges figyelmet fordítottak arra, hogy a házak kinézete a természettel összhangba kerülve különleges képet adjon. Így az apartman szállók fával burkoltak. A különlegessége még az, hogy a város szélén, a bejáratnál kötelező letenni az autót, és lovas szánnal vagy kisbusszal juthatunk csak tovább. Ugyanis ez a terület autómentes.

Szálláshelyek Avoriazban

A legnagyobb település Morzine, ami egy folyópart mentén fekszik, ahol a síelés mellett különleges sajtkóstolásban is részt vehetsz, a helyi sajtkészítőnél. A lesiklás mellett masszázzsal és egyéb wellness szolgáltatásokkal frissítheted a tested.
A pályarendszeren közel 700 hóágyú üzemel, aminek köszönhetően akár húsvétig élvezhetjük a különböző nehézségű pályákat.
Közel 210 felvonó biztosítja a pályákra való feljutást, a sífutókat 243 km hosszú pálya várja.
A régió mindenre felkészült, így mindenkinek az igényeit kielégíti a 331 km hosszú kék, 254 km hosszú piros és a 65 km-es fekete pálya. Mindemellett 10 snowboard park, 3km hosszú szánkózó terep, korcsolyapálya, siklóernyőzés, motoros szán, jégbúvárkodás, helikopteres sízés, éjszakai síelés várja az ide látogatókat. A napi síelés mellé a fitnesztermet, a squash pályát is igénybe vehetjük, de pihenhetünk is a moziban, vagy a wellness részlegen, és vár minket a rengeteg étterem és hütte.

 

A cikk forrása: Utazol.hu Blog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply