0
Vidék és vintage

Vintage, hangulatos dolgozósarok – dolgozz otthonról

2014. May 22. Thursday

Mióta egyre többet dolgozom itthonról, egyre jobban igénylem a saját dolgozósarkot. Van egy különlegessége annak, hogy mindig máshol kötök ki a laptopommal, ugyanígy van ez a tanulnivalókkal is. Sokszor egy semleges, új környezetben jobban jön az ihlet, kevésbé terelődnek el a gondolataim. Néha az étkező asztalt bitorolom hetekig, majd a kanapét találom a legkényelmesebbnek, majd jön a hatalmas dolgozószékünk, szobabiciklin kinyomtatott jegyzetekből tanulás, ágyban gépelés, lépcsőn olvasás. Berendeztünk egy külön dolgozószobát tavaly, majd azon kaptam magam, hogy maximum csak mérgelődöm, hogy a töltő már megint az emeleten maradt és már 2 helyen voltak a jegyzetek szétpakolva. Akkor felszámoltuk azt a szobát. Az asztal, szék ugyanott áll, de már csak porfogó, és virágtartó.

Most viszont ismét “hontalannak” érzem magam. A kedvenc helyem az étkező kezd kissé kényelmetlenné válni. Az egyik széken állandóan a könyveim, irataim tornyosulnak, a gépemet hol el kell tenni, hol ide cipelem, hol oda, hiszen néha rendeltetésszerűen is használnánk ezt az asztalt. A szokásos számítógép asztal, kihúzható klaviatúra tartóval kombináció már nem elégít ki, egy igazi dolgozó sarokra vágyom, ami egyben csinos, vintage, hangulatos. Minimális komolysággal, hogy azért az otthoni munka végzés súlyát éreztesse velem, de mégse legyen iroda jellegű, és tökéletesen illeszkedjen a nappalinkhoz, mert hogy oda tervezem bezsúfolni.

Összegyűjtöttem jó néhány képet, most már 2 hete vadászaton vagyok, nem szeretnék méregdrága asztalra költeni, így kivárok. A hetekben felkeressük a hétvégén is nyitva tartó bolhapiacokat és vintage bútorboltokat, lehet vár ott rám egy kincs, nem bánom én ha kopott, a DIY dolgozósarok amúgy is úgy lenne a tökéletes, ha magam újíthatnám fel a tartozékokat is.

Az egyik szempont hogy világos legyen, így az ablaknál lesz, legalább kifelé is tudok nézelődni. Nézzétek, ilyen stílusú vintage dolgozósarokra gondoltam, ezek közül bármelyiket elfogadnám.

vintage-iroasztal-dolgozoszobaba

vintage-iroasztal vintage-fiokos-dolgozoasztal vintage-dolgozo-sarok vintage-dolgozóasztal szemelyes-dolgozoszoba kek-dolgozo-sarok hangulatos-dolgozoszoba dolgozoszobba-stilusok dolgozo-sarok dolgozosarok-stilus dolgozosarok-szemelyreszabva dolgozoszoba-ihlet dolgozo-szoba-stilus dolgozosarok

képek forrása

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Levandrea 2014. November 8. Saturday at 16:55

  Nagyon jó az oldal..Én is pont dolgozósarkot alakítanék ki,nem tudod hogy fűrészbak lábú asztal hol szerezhető be?
  Üdv:
  Levandrea

  • Reply Codrean-Mágyel Györgyi 2014. November 15. Saturday at 04:55

   Szia! Én láttam már egyszer ilyet az IKEA-ban, de gondolom DIY megoldással is működik, ha valaki tud barkácsolni.

  Leave a Reply