0
Karácsony

DIY karácsonyfadísz filcből

2014. November 24. Monday

diy-karacsonyfa-diszUtána néztem, pontosan hogyan is készül ez a szép, saját készítésű karácsonyfadísz, mert olyan egyszerűnek tűnik az elkészítése, és mégis nagyon mutatós. Valóban egyszerű, nem is kell hozzá sok alapanyag, hobby boltban mindent beszerezhetsz hozzá. A cikk forrását itt találjátok.

Amire szükséged lesz a saját készítésű karácsonyfadísz elkészítéséhez

Filc anyag – bármilyen színűek lehetnek, a képen láthatón 3 színt használtak, de akár 1-ből is elkészíthető

Hímzőcérna vagy sima cérna és tű

pici ragasztó

arany festék, vagy spray, ha szeretnéd a tetejét dekorálni te is.

A képen látható módon a 8 méretből vágj 6-6 darabot. Ha te is 3 féle színnel dolgozol, akkor mindegyik színből, minden méretből 2-2-t. Plusz a legtetejére a “csillagnak, ami le lesz fújva arannyal, szintén kell 2. Illetve 1 hosszabb csík a törzsének.

hazi-keszitesu.disz

Amikor ezzel kész vagy tedd egymásra az egyforma méreteket és szépen ahogy láttad a képen is, kezdd el összevarrni őket. Arra figyelj, hogy a legalján nem a legnagyobb lesz, egy kisebb mérettel indul, hogy szép formás legyen az a fa. Ha összevarrtad, akkor a kezeddel forgasd el a filc lapokat tetszés szerint. A tetejére varrhatsz egyébként egy szép gyöngyöt is, az is nagyon jól mutat. A legvégén tekerd fel a kis csíkot, ragaszd össze, hogy ne tekeredjen le, és ragaszd rá a filc karácsonyfa aljára.

karacsonyfa-disz-keszites gyors-karacsonyfadisz diszek-karacsonyra

Ugye milyen egyszerű elkészíteni? Nekem nagyon tetszik, biztosan fogok csinálni párat.

Még több DIY karácsonyfa dísz

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply