0
Harmónia

Élmények ajándék helyett – egy tökéletes gyereknap

2015. May 30. Saturday

A mi kisfiúnknak most lesz az első gyereknapja. Május utolsó vasárnapja számos országban gyereknap, amikor is a gyermekekről emlékezünk meg. Úgy gondolom, hogy ennek a napnak nem a sok-sok ajándékról kellene szólnia, egy újabb póniról, vagy kisautóról a polcon – persze pluszban ezzel is meg lehet lepni az apró talpúakat, ha úgy érzed. Inkább egy élménydús nappal készülj, amit megtöltötök mókával, kacagással, különleges programokkal. Választhatsz sok-sok program közül, a nagyobb városokban többet is szerveznek, vagy ellátogathattok az állatkertbe, moziba, bábszínházba, tropikáriumba, cirkuszba, élményfürdőbe, de számos olyan program és ötlet is akad, ami nem kerül pénzbe, és könnyen megvalósítható, a gyerekeknek mégis különlegessé varázsolhatod a napját.

Én is elraktározom ezeket az ötleteket, egy 5 hetes bébi, még nem hiszem, hogy bármelyiket is élvezné, értené, de 1-2 év múlva már annál inkább.

Induljon jól a reggel

Készíts mókás szendvicset, reggelit, és lepd meg ezzel a családot. Ne csak a gyerkőcnek készítsd el, magatoknak is valami vicces formában tálald a tápláló “fogást” és már indulhat is a mosolygós gyereknap. Persze a kedvenc falatok közül válogass, így biztos lesz a siker, és kivételesen most légy engedékeny, reggelizzetek az ágyban, vagy a kanapén, persze csak ha már korban is megoldható ez, és utána nem fog minden úszni a kakaóban, és falatkákban.

gyerekknapi-reggeli reggeli-gyereknapra gyereknapi-szendvics gyereknapi-nasi

Kinti programok

Nem baj ha nincs kertetek, kinti gyerek programokat bárhol szervezhettek, egy közeli parkban, vagy erdőben. Menjetek kirándulni, pakoljátok tele finomsággal a táskát, egy pléd is kerüljön bele, és ha oda értetek, akkor kezdődhet is a móka. Barátok, rokon gyerekek közös gyereknapját is megszervezhetitek, akkor van rá lehetőség hogy egy izgalmas sorversenyt is kitaláljatok, és a zsákban ugrálást se felejtsétek ki. Legyen nálatok tollas ütő, frizbi, labda.

zsákban-ugrás gyereknapra-otletek

Mozi délután

Egy jó kis Walt Disney mese, gyümölcslé, nasi, és már indulhat is a gyerekek délutánja. De térj el a megszokottól. Szerezz be pár kartondobozt, és kis idő ráfordításával készíts a fiúknak kisautót, hogy autósmoziból nézhessék a kedvenc mesét. Ha kölcsön tudsz kérni egy projektort, akkor a szabadban is megvalósítható ugyanez, mellé egy kis terülj terülj asztalkám, és míg a gyerekek filmeznek, a szülők is élvezhetik egymás társaságát.

gyereknapi-mozi

Bábozzatok, ugráljatok

Bábszínházat otthon is lehet csinálni. Bábozzatok el egy akár kitalált mesét a piciknek, majd adjátok át a terepet. A bábozás nagyon jó dolog, szerepjátékozhatnak és miközben fantasztikusan telik a délután, még fejlesztő programnak is tökéletes. Esős időben ugró iskolázni is lehet odabent, csak arra figyelj, hogy az ugróiskola szőnyeg alján legyen csúszásgátló.

gyereknapi-babjatek ugroiskola-bentre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply