0
Harmónia

Liebster Award díjat nyertem

2014. July 17. Thursday

Őszintén szólva nagyon meglepett amikor a Fogyókúrás terápia blog írójának hozzászólását olvastam egy bejegyzésemnél, sosem vártam, hogy kapni fogok egy díjat. Köszönöm!

A Liebster Award díj vándordíj, amit bloggerek ajándékoznak egymásnak, ezzel tisztelegve egymás munkája, munkássága előtt. A vándordíj segíti azokat a blogokat, melyek kevésbé ismertek, újak, de hasznos tartalommal rendelkeznek, hogy megismerhesse őket a nagyvilág. De jól esik azoknak is, akik már régóta blogolnak, hiszen az elismerés hazudnék ha azt mondanám, hogy nem esik jól.

Amikor Anditól megkaptam a díjat nagyon meglepődtem, és rögtön el is kezdtem gondolkodni, hogy kinek fogom tovább ajándékozni? Nagyon kevés magyar blogot olvasok, leginkább külföldi blogger társaink blogjait bújom, de ez rávilágított, hogy talán több időt kellene szakítanom magyar blogok olvasására is, mert ahogy végigkövettem egy részletét a vándordíj útjának nagyon értékes oldalakra bukkantam.

e1e1ad60f07c4aa3ccbcb2973e9d7007_M

Egyébként a Liebster Award díj jó régen indult útjára, Németországból, így nem csak a magyar blog tulajdonosokat érheti az a megtiszteltetés, hogy érezzék, hogy mennyire szeretik őket, az írásaikat, és hogy bizony odakint az éterben sokan vannak akik megértik, hogy a blogolás nem pusztán csettintésnyi munka, főként, ha üzleti háttere is van. Éppen ezért én is mindenképpen magyar vonalon mozognék tovább – bár lehet erre van is valami szabály, hogy mindenkinek országán belül kell tovább adni!?.

A Liebster Awrd díjat nem adják ám “ingyen” 🙂 A díjazottnak őszintén felelnie kell 5 kérdésre, és neki is fel kell tennie 5 tetszőleges kérdést a díjazottjainak. A régi szabályrendszerben azt olvastam, hogy 5-200 bloggernek adhatjuk tovább a díjat, de sokaknál láttam, hogy 3 volt az alap és 11 a max. Így a kérdések megválaszolása után én is 3 bloggerinát fogok megajándékozni a Liebster Award vándordíjjal, hogy ezzel tisztelegjek munkásságuk előtt. A díj továbbadásának menete, hogy említsd meg a saját bejegyzésben a 3 nyertest, linkkel együtt természetesen, és értesítsd a nyerteseket kommentben, az utolsó bejegyzésében.

Köszönöm Nektek, hogy olvastok, hogy velem vagytok, hogy növekszünk, és úgy örülök, hogy érdekel titeket az egészséges életmód, és az én életmódom.

Íme a kérdések és a válaszaim

Mikor gondoltad azt először, hogy az internet nyilvánosságával is megosztod a gondolataidat?

  Mikor Írországba költöztem és magam mögött hagytam a családot és a barátokat nem volt elég számomra, hogy skype, telefon segítségével tartsam velük a kapcsolatot. A kinti élet nagyon más lett, a megszokott otthoni programok, a más életstílus, a párom – aki most már a férjem- munkabeosztása, az hogy egy kisebb településen életünk, még nem volt sok barátunk, vonzotta magával a sok szabadidőt. Elkezdtem külföldön élő magyarok blogjait olvasni és ezzel párhuzamosan csatlakoztam egy női fórumhoz, ahol saját naplót vezettem, magyar csajszikkal beszélgettem, hogy ne érezzem a honvágyat. Ekkor tetszett meg a blogolás, viszont volt már a csajos naplóm, ezért úgy gondoltam, hogy a magánéleti blog helyett inkább valami mást kezdek el vezetni, olyan dolgot ami aktuális, ami érdekel. Ez most már több mint 5 éve…

Miért ezt a témát választottad a blogodnak?

Hmmm, ez is Írországnak köszönhető és a váltásnak. Amikor kiköltöztem rohamosan felszedtem jó sok extra kilót, amit szerettem volna leadni, de sosem voltam jó koplaló, és édes szájú is vagyok. Így elkezdtem keresni azt a módszert amivel lefogyhatok, de ehetek, és a súlyomat is tartani tudom. Az út hosszú volt, de megérte, és a “kutatásaim” eredményeit kezdtem el rögzíteni az akkor még blogspotos blogomba. Majd jött az “EZ AZ” érzés, és belevágtam, elkezdtem táplálkozási tanácsadónak tanulni és a mindennapjaim tökéletes részévé tenni ezt. Sikerült, úgy érzem, a férjem és én is szeretjük ezt az “életstílust” és szeretnénk ha a családunk is e szerint élne majd. Táplálkozási tanácsadóként lehetőségem van, hogy átadjam az életmód blogomon keresztül a tapasztalataimat, az élményeimet és segítsek másoknak, hogyan éljenek egészségesen, és itt nem csak a cukormentességre gondolok, hiszen az életmód oly sok mindent foglal magába.

Mi volt a legkedvesebb visszajelzésed a munkáddal kapcsolatban?

Nem tudok kiemelni konkrétumot, vagyis inkább nem szeretnék, mert azok akiknek már tudtam segíteni, mind olyan szeretetet sugároznak felém, és olyan kedveseket írnak nekem hogy hosszú lenne felsorolni. De nagyon jól esik segíteni, és jól esik amikor kapok erről visszajelzést emailben, kommentben, hogy jó amit csinálok! Szerencsére egyre több ilyen van és ezért hálás vagyok.

Hogyan telik egy átlagos napod? Mennyi időt töltesz ebből a gép előtt?

Jelenleg még 2 fajta átlagos napom van, mert fél állásban még van egy munkahelyem, és mellette építem az online birodalmunkat ami sok rétű. Általában 5-kelek, vagy 6-kor, szeretem a nyugodt reggeleket, ilyenkor kávé mellett olvasok picit, és az online kis világunkkal kell foglalkoznom, majd elmegyek futni-sokszor a férjem is csatlakozik hozzám. Ez után ha a munkahelyemen vagyok 6 körül érek haza, vacsora és “esti műszak” persze ilyenkor már kevesebb az energia. Ha itthonról dolgozós napom van, akkor a futás után szeretem a házimunkát letudni gyorsan, vagy épp tologatom estére, és ilyenkor nagyon sok időt töltök a gép előtt, de azt hiszem ez érthető, hiszen az online világ géphez kötött…Ezek az átlagos napok, a nem átlagos napokat persze még jobban élvezem és igyekszünk hasznosan kihasználni, nem a gép előtt tölteni.

Mit szeretnél, hogy másképp legyen 5 év múlva?

Nyilván minden másképp lesz 5 év múlva, úgy képzelem, hogy ível felfelé az üzlet, addigra akár már több gyermekes szülők is leszünk, és reményeink szerint egy sokkal melegebb országban fogunk élni.

Na de most már jöjjenek a nyertesek.

4257030564c268d7eab4b7d1f1d73130

1. Az első díjazottam, szívvel-lélekkel, következetesen, fáradtságot nem sajnálva írja, szerkeszti blogjait. Nagyon szeretném, ha Őt megismernétek, mert tényleg példaértékű, és nagyon nehéz választanom blogjai közül, hogy melyiknek adományozzam a díjat. Azért választom ezt a blogját, mert ez még viszonylag kevésbé ismert, de nagyon jó lenne, ha minél többen megismernék, és olvasnák írásait Ciprusról, ahol jelenleg is élnek kisfiával és férjével. Na meg minket is vonz Ciprus.

Kazainé Béres Noémi – Ciprusi utazók

2. Egy édesanya, akinek már fogalmam sincs hogyan bukkantam a blogjára még jó régen, de azóta is olvasom, mert tetszik ahogy ír, amit ír, és fantasztikus, hogy 4 csodás kisgyerek mellett megvalósította, megvalósítja álmát. Kingának nem a családi blogját fogom most díjazni, bár az is megérne egyet, hanem a fotós blogját.

Gönci Som Kinga – Gönci Som Kinga Photography

3. Szintén egy édesanya, de nem is akárhonnan, egyenesen Ausztráliából. Férjemmel nagy álmunk volt hogy elköltözzünk Ausztráliába vagy Új-Zélandra, de másképp alakult az élet. Ekkor kezdtem el olvasni Alexandra személyes blogját és gasztroblogját is. Nagyon vonz az az élet, életstílus, és szeretem ahogy ír, ahogy megismerkedhetünk az ausztrál ízekkel, színekkel, ételekkel, élettel. Olvassátok szeretettel.

Alexandra – Alexandra Gasztroblogja Sydneyből

Íme az én kérdéseim, csak hogy ez le ne maradjon. Semmi kacifántos kérdés, csakis könnyeden, egyszerűen, ez most tényleg erről szól, csak lazán. 🙂

1. Írj 3 olyan dolgot, ami egy átlagos napon mosolyt csal az arcodra.

2. Miért kezdtél el blogolni?

3. Mivel töltöd a szabadidőd? Mi kapcsol ki igazán?

4. Gondoltad már úgy valaha, hogy abba hagyod a blogolást?

5. Mit szeretsz a legjobban abban, amivel foglalkozol?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply