0
Harmónia Ősz

Helló ősz, én így szeretlek…

2015. November 6. Friday

Lassan vége az ősznek, de én szeretem minden pillanatát. Őszi gyerek vagyok, talán ez is közre játszik. Közben idén ősszel látogattunk haza, jó időt fogtunk ki így a ködös, hideg reggelek mellett, a napfényes tizenpárfokon át, a besárgult, lehullott falevelekkel tarkított erdős séta mellett, sült gesztenyét majszoltunk, csizmát húztunk, de volt, hogy vékony pulcsira váltottuk a kabátot.

hello-osz

Szeptember-október-november kombó annyi mindent hordoz magában. Csendben elmúlik a nyár, ezzel együtt beindul az iskola dömping, felpörögnek az események, még akkor is, ha egyikőnk sem jár suliba, és iskoláskorú gyerkőcünk sincs. Valahogy a szeptember mindig elrepül, miközben szülinapozunk is ebben a hónapban.

hello-oszi-ido

Októberi vagyok, így tortából abban a hónapban sincs hiány, miközben a falevelek már sárgulnak, és többnyire ez az a hónap, amikor eldönthetem, hogy felveszem e már a csizmát, vagy még elég a félcipő, kell a vastag pulcsi, kabát, vagy elég vékonyabban öltözni. Ilyenkor még nem kötelező a sál, de ha szeretem, felvehetem. Még van falevél a fákon, de már rozsdaszínben tündököl, és az avart is lehet rugdosni.

Oszi-kirandulas oszi-piknik oszi-seta

Imádom az ősz színeit, a termés gyűjtést, amit felhasználhatok őszi díszekhez, de lehet belőlük már karácsonyi dekorációt is készíteni. A szőlő, alma, dió szezon sem utolsó szempont, és amikor a sült gesztenye, csipkebogyó is terítékre kerül, nincs mese, nekem is sütögetnem kell, lekvárt készíteni, kirándulni, menni, és élvezni a jó időt, a csípős hideget.

oszi-sutes-receptek

A fahéj is sokkal előrébb kerül a polcon, kézen fogva a szegfűszeggel, miközben az esték már nem telhetnek el teázás – írnám, hogy néha forralt borozás, de nem iszom alkoholt- nélkül. Kicsit túlzás, de én tegnap megnyitottam a karácsony mappát is a zenék között, ahonnan gyerekeknek való karácsonyi dalokat játszottam le kisfiamnak.

gesztenye-gyujtes

Otthon a szinte tavasziasnak mondható ősz valószínűleg később hozná meg ezt az érzést, de itt nálunk a borús időben, ahogy felkelek, az éjszaka kicsit lehűlt házban, a fehér rolón át olyan fény szűrődik be, amit csak télen láttam régen, amikor gyerek voltam, és ahogy sétálok le a lépcsőn olyan érzésem van mindig, hogy a nappaliban a karácsonyfa fog várni. Régen nem csíptem ennyire a karácsonyt, a nagy felhajtást körülötte, de most már évek óta másképp élem meg, és idén még csodálatosabb lesz, mert egy akkor 8 hónapos pici fiúnak is megmutatjuk ezt a csodát.

November végével a tél is lassan kopogtatni kezd, és már dübörögve ugrunk át a karácsonyi, adventi időszakba, amit az elmúlt években teljesen más szemmel figyelek. Idén is sok-sok mindennel készülök, rengeteg tervem van, hamarosan ezt is megosztom veletek. Addig is pár ötlet, hogyan varázsolj őszt a lakásba.

oszi-inspiralo-otletek oszi-dekoracio oszi-dekor oszi-almas oszi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply