0
Diéta és Fogyókúra Harmónia

A vonzás törvénye- így használd a fogyáshoz

2012. April 12. Thursday

Mindenhol a vonzás törvényéről, az univerzum hatalmáról, a bevonzásról olvasni. Vajon hogyan alkalmazható ez a diétánk során? Valóban igaz, hogy minden fejben dől és az univerzum jó frekvenciáira hangolódva a megvalósítás egyszerűbb és a célhoz vezető út könnyebb? A válasz igen! Minden fejben dől el. Hihetetlen tudom, de próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Ha folyamatosan azt hajtogatod, hogy nem tudok lefogyni, kövér vagyok, nekem nem megy, akarat gyenge vagyok, akkor az is maradsz. Tegyél rendet a fejedben és indítsd tiszta lappal a diétád. Ha a rengeteg sport és diéta mellett szinte semmit nem fogysz, lehet nem csak a mozgásforma megváltoztatásán, és szigorúbb diétán kellene gondolkoznod, a lelkedet is éppúgy számításba kell venni, mint hátráltató tényező.

Töröld a negatív gondolatokat

Próbálj meg arra összpontosítani, hogy igenis le tudsz fogyni, el tudod érni azt az alakot, amilyet szeretnél, van akaraterőd és kitartásod. Felejtsd el, hogy neked úgy sem sikerül, más is ezt mondta. Ezek csak kifogások. Gondolj arra más is le tud fogyni, te miért ne tudnál?

Bánatevés

A rossz szexuális és szerelmi élet, a problémák sokszor evésre késztetnek, így próbáljuk felejteni a gondokat. Tedd le a csokis, sütis dobozt, állj fel és oldd meg a problémáidat. Egyszerűbb, boldogabb lesz az életed és még a vonalaid is hálásak lesznek érte. Nem mellesleg a sok stressz még a bőrnek is árt, ne akarj ráncos lenni.

Maradj motivált

Sokszor nehéz motiváltnak maradni főként, ha a célunkat nem fogalmazzuk meg, nem írjuk le, nem emlékeztetjük rá magunkat minden nap. Írj egy listát arról, hogy ha lefogytál mi mindent szeretnél csinálni, amit eddig a felesleged miatt nem tettél meg. Mindenkinek más a fontos, olyat írj, amit igazán szeretnél. Olvasd el a listát minden reggel, esetleg tedd el a pénztárcádba és vidd magaddal, vészhelyzet estén olvasd át. Készíts álomkönyvet, vagy csak a hűtőre, falra, jól látható helyekre tegyél ki motivációs képet, akár a régi alakodról, amilyet újra szeretnél, vagy olyan nőkről, akik ösztönöznek. Iratkozz be klubba, edzőterembe, ahol szintén segítenek motiváltnak maradni, ha többen küzdünk egy célért könnyebb talpon maradni.

Ne frusztráld magad feleslegesen

Ne állj mérlegre minden nap, előfordulhat, hogy a súlyod napokig stagnál, egy hosszabb diéta esetén akár hetekig is, de ez nem jelenti azt, hogy nem alakul, fogy a tested. Ha sokat edzel az is előfordulhat, hogy az izomzatod növekszik, ami jóval nehezebb, mint a zsír. Az is előfordulhat, hogy előző napokban sok sós, tartósítószeres ételt ettél, és a szervezeted vizet köt meg, ez sok-sok plusz dekát jelenthet. Ilyenkor tarts egy tisztítókúrát, étkezz só mentesen és igyál vízhajtó teát. Menstruáció előtt is vizet tart vissza a szervezet, egyes nők ezekben a napokban akár 1-2 kiló plusszal is számolhatnak.

Inkább vegyél elő mérőszalagot, mérd le a vádlid, combod, csípőd, derekad térfogatát és próbáld fel egy szűk nadrágod, amibe szeretnél beleférni. Lehet, hogy a mérleg nem mutat változást, de a nadrág és a tükörképed igen. Kit érdekel, mit mond a mérleg, ha az alakod változik? Senki nem azt fogja nézni hány kiló vagy, hanem azt, hogy hogy nézel ki.

Érezd Jól Magad

Fontos, hogy szeresd magad, hiszen a szeretethiány is ösztönözhet evésre. Építs új kapcsolatokat, frissítsd fel régi barátságaidat, és fogadd el magad most olyannak amilyen vagy, hogy olyanná válhass, amilyen lenni szeretnél. Építsd ki önbizalmad. Viselj olyan ruhákat, amik kényelmesnek, amiben szépnek érzed magad. Sminkelj, szépítkezz, csináltasd meg a körmöd, a frizurád, érezd azt, hogy nő vagy és vonzó. Ha még a súlyod nem is változott, a jó közérzetnek köszönhetőn jó pár kilóval kevesebbnek fogod érezni magad.

Relaxálj

A relaxáció segít, hogy megnyugtasd magad, és segít átprogramozni az agyad, hogy ne azok körül az ételek körül forogjon, amelyek a tiltólistádon vannak, hanem más felé vegyék az irányt. Fontos, hogy utána olvass a dolgoknak, legyél benne egy klubban, maradj motivált, de nem szabad, hogy minden gondolatod e körül forogjon. Minél stresszesebben, erőszakosabban, csak a fogyásodra összpontosítasz, annál inkább a tiltólistás ételek fognak a szemed előtt járni és nagyobb lesz a kísértés. Kezdj el foglalkozni valami olyan dologgal, amit már régóta szerettél volna csinálni, lehetőleg ne a cukrászkodást válaszd. Így eltereled gondolataidat is.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply