0
Szépség és Wellness

10 Tipp narancsbőr ellen

2011. July 25. Monday
  •  

    Figyeljünk a táplálkozásra 

A narancsbőr egyik kiváltó oka a nem megfelelő táplálkozás, aminek következtében túl sok zsír, szénhidrát, méreganyagok kerülnek a szervezetünkbe. Együnk napi 5-ször kevesebbet, és minőségi táplálkozást folytassunk. Fogyasszunk napi szinten zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű szénhidrátokat. Kerüljük a fehér lisztes, cukros, zsíros dolgokat.

  • Igyunk

A víz nemcsak az élet miatt fontos, hanem a szépség megtartásához is kötelező. Az elegendő folyadékfogyasztás segíti az anyagcsere folyamatokat és a méreganyagok távozását, illetve hidratálja a szervezetet. Amennyiben úgy érzed, hogy nem vagy képes napi 2 liter (nyáron több) tiszta vizet meginni, akkor fogyaszthatsz gyógyteát is, cukor nélkül.

  • Mozogjunk

Egy felnőtt embernek napi 30 perc mozgás szükséges lenne, hogy megőrizze egészségét. A narancsbőr miatt is kötelező a mozgás. kezdetben fél óra, majd emeljük fokozatos 1 órára a mozgás adagot. Ezt heti 4-5alkalommal érdemes beiktatni, hogy elérjük a kívánt hatást. A mozgás felpörgeti az anyagcserét, ezáltal könnyebben távoznak a méreganyagok, illetve segíti a zsírvesztést, ami elengedhetetlen feltétele a narancsbőr megszűnésének.

  • Masszírozzunk

A masszázs segít javítani a vér- és nyirokkeringést, ezáltal bőrünk feszesebbé válik, és a sejtek közti lerakódott salakanyagok is könnyebben távoznak. Használhatjuk kezünket, gépet, vagy akár görgős kézi masszírozót is. A lényeg, hogy mindig lentről haladjunk felfelé, a szív irányába. Aki teheti, masszíroztasson. Ma már nemcsak sima hátmasszázst kérhetünk a masszőrünktől, hanem speciális cellulitisz masszíroztatásra is feliratkozhatunk.

  • Váltózuhany

Zuhanyzás közben a narancsbőrös területeknek és az egész testnek áldásos a hideg-meleg vizes zuhanyzás. Szintén lentről felfelé haladva alkalmazzuk ezt a technikát, közben akár luffa szivaccsal is masszírozhatjuk az adott területet. A zuhanyt mindig a hideg vizes résszel zárjuk. A bőrünk felpezsdül, hiszen fokozódik a vérkeringés, és jó hatással van a kötőszövetekre, illetve a visszerekre is.

  •  Káros szokásaink elhagyása

A kávé és alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás nagymértékben fokozzák a narancsbőrt, hiszen ezekkel rengeteg méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Érdemes elhagyni ezeket a rossz szokásokat, nemcsak a narancsbőrünk, hanem az egészségünk érdekében is, illetve csökkenteni a mennyiséget. Napi 1-2 kv bőven elegendő, helyette fogyasszunk zöld teát, ami szintén hasonló hatást gyakorol a szervezetünkre, mint a kv, és mindemellett még jótékony hatásait is élvezhetjük. A dohányzás teljes mértékű elhagyása javasolt!

  • Méregtelenítés

Amikor a narancsbőr elleni küzdelmünket megkezdjük, ajánlott egy méregtelenítő kúrát tartani. Már az egy napos kúra is megfelelő, de vannak speciális több napig tartók is. Természetesen körültekintően kell vele bánni, és érdemes akár orvosunkkal is konzultálni. Több fajta tisztító kúra létezik már. A lébőjt kúrák akkor javasoltak, ha tudjuk, hogy se fizikai, se szellemi munkát nem kell végeznünk, tehát ne vizsgaidőszakba fogjunk bele, vagy ha éppen nagy a hajtás az irodában.

  • Szaunázzunk

Az normál szauna és az infra szauna is ugyanazt a hatást éri el, hogy hő hatására a felgyorsult anyagcsere folyamatok következtében a szervezet méregtelenítése felgyorsul. Emellett az ott töltött időt relaxációra is fordíthatjuk, így a szaunázás végére nemcsak a szervezetünk tisztul, hanem az elménk is, és elűzi a stresszt.

  • Sok-sok zöldség és gyümölcs

Fektessünk hangsúlyt a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Az antioxidáns, vitamin és rost tartalmuknak köszönhetően segítőtársak és elengedhetetlenek a narancsbőr elleni küzdelemben.
Próbáld ki a narancsbőr elleni koktélt is!

  • Krémek, tekercselés, illóolajok

Ha betartod az étkezés és mozgás tanácsokat, és változtatsz életviteleden, akkor a krémek plusz segítséget nyújthatnak, de önmagukban nem nagy segítségek. Azonban kiegészítő kezelésként hatásuk élvezhető. A krémeket minden esetben masszírozzuk be jó alaposan a bőrünkbe és utána akár tekercselhetünk is. Akinek a pénztárcája megengedi, felkeresheti kozmetikusát is és befizethet egy tekercselő kúrára is. Ami bár költséges, de nagyon hatásos és akár több centimétert is csökkenhet az érintett területek körfogata.
Az otthoni illóolaj használata is nagyon jó, de figyeljünk, hogy az illóolajat mindenképpen egy bázisolajba keverjük bele.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply