0
Diéta és Fogyókúra

+3 diétás tévhit

2011. July 4. Monday

  A diabetikus csoki nem hizlal.

Ha nem eszünk belőle akkor valóban egyáltalán nem. Az igaz, hogy cukrot nem tartalmaz, de sokszor pont emiatt, hogy kellemes ízt érjenek el több benne a zsír és szénhidrát tartalma is magas, és egy tábla ugyanúgy 400-500 kalória között mozog. Tehát bánjunk vele óvatosan. Főétkezés után együnk bátran egy-két kockányit, de felejtsük el, hogy nyugodtan megehetünk egy táblával büntetlenül. A keserű csokiban bár van pár grammnyi cukor, szénhidrát tartalma és kalória tartalma kevesebb , mint diabetikus társáé, amiben bár cukor nincs, de a kakaó tartalma is csak a 35 %-ot éri el. Véleményem szerint, ha nem találunk diabetikus magas kakaótartalmú csokit, akkor válasszuk a 85-90% keserű csokit, együnk 1-2 kockával belőle és élvezzük ki előnyös tulajdonságait.

 

 

 

6 óra után már ne együnk. 

Sokáig ezt lehetett olvasni az újságban, a magazinokban, a tévé, a rádió, a szomszéd néni is ezt szajkózta, hiszen ha ezt tesszük, akkor lefogyunk rendesen. Az évek alatt belénk rögzült dolgokat nehéz kiverni a fejünkből, de muszáj lesz. A 6 után nem evés tökéletes, ha mondjuk, 8-9 órakor megyünk is aludni. De ha a lefekvési idő későbbre tolódik és valljuk be, nagyon sokszor jóval később kerülünk az ágyba, akkor nem éppen a legegészségesebb diétás módszer. Gyakorlatilag ugyanazt érjük el vele, mint az előző részben említett koplalással. Lassul az anyagcser, plusz lehet korgó gyomorral fekszünk le, nem tudunk nyugodtan aludni. A tele has sem jó, de a teljesen üres sem. Na jó, nem pacal pörköltöt kell vacsorázni, de egy natúr joghurt, kefir, saláta, grill husi lefekvés előtt 2 órával bőven bele férnek, a lényeg, hogy inkább válasszunk fehérje dús tápanyagokat erre az időpontra már. A másik dolog, hogy lehet, bírjuk egy darabig és nem eszünk, de a végére olyan éhesek leszünk, hogy minden félét összeeszünk, amitől nemcsak, hogy nem alszunk jól, de valószínűleg jóval több kalóriát is beviszünk mintha előtte 1-2 órával ettünk volna egy keveset.

 

Kalóriát számolni nem kell.   

Sok diéta itt bukik el. Igaz, hogy nem kell megszállottan minden egyes falat kalória tartalmát tudni, de bizony fontos lenne, hogy körülbelül tudjuk, mennyi is az annyi. Nem nagy vesződség, csak az elején, a főzés kicsit tovább tart, amíg lemérjük az alapanyagokat, felírjuk, megnézzük, hogy mennyi kalóriát, és szénhidrátot tartalmaz (mivel ez is fontos lenne). Pár alkalom után már fejből tudni fogjuk, hogy kb. mennyit is fogyasztottunk. Hogy miért is fontos? Mivel fogyás nincs kalória deficit nélkül. Tudom, ez rossz hír, de ez van. Csak azért mert lightosabb dolgokat eszünk, cukormenteset, attól még nem ehetünk akármennyit. Tény, hogy egészségesebb, de fogyni nem fogunk. Fogyni csak úgy lehet, ha kevesebb kalóriát kap a szervezet, mint amennyit felhasznál az adott nap. Persze nem drasztikus dolgokra kell gondolni, ha napi 200 kalóriával kevesebbet eszünk, szép eredményeket érhetünk el.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply