0
Diéta és Fogyókúra

Reggelizz úgy mit egy király

2011. September 25. Sunday

A mondásnak bizony van alapja. Sokan, amikor diétába kezdenek,úgy indítanak, hogy a reggelit kiiktatják, talán délben esznek először,vacsorára egy kis joghurtot engedélyeznek maguknak. Aztán csodálkoznak, hogy 2nap múlva kifosztják a hűtőt, vagy legyőzik magukat és éheznek.

A szervezetnek szüksége van rá, hogy reggel feltankoljuk. Az egészséges az lenne, ha mind minőségben mind mennyiségben megfelelően étkeznénk reggel.

A reggelinek a napi energia szükséglet 25%-át kell adnia, és a minőségre is hasonlóan nagy hangsúlyt kell fektetni.

Reggel azért kívánunk sokszor édeset, mert szükségünk van a szénhidrát, hogy energikusak legyünk a nap további részében. Ezért fogyasszunk lassan felszívódó szénhidrátokat. Kerüljük a cukros gabona pelyheket. Ezekkel azt érjük el, hogy 1-2 óra múlva már farkas éhesek leszünk.

Itt az indián nyár , juss el bárhová egyszerűen!!

A tápláló reggeli a nap alapja, ezzel megalapozhatjuk hangulatunkat is. Bizonyított tény, hogy akik nem reggeliznek sokkal feszültebbek a nap folyamán, idegesebbek és nem utolsó szempont, hogy felmérések alapján kiderült, hogy az, aki nem reggelizik, többet nassol délután, vagy többet eszik az esti órákban.

Figyeljünk rá, hogy semmiképpen se reggelizzünk zsírban gazdag ételek, ezek elnehezítik a gyomrot, nehezebb lesz a koncentráció.Illetve igyekezzünk kiegyensúlyozottan összeállítani, mit fogyasztunk. Ne együnk csak fehérjét tartalmazó ételeket, mert kevés energiánk lesz, álmosabbak leszünk a délelőtt folyamán.

Tápláló reggeli ötletek

  • Teljes kiőrlésű szendvics

2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy zsemle, light margarin, 1 szelet pulykasonka, zöldségek, vékony szelet sajt.

  • Müzli

Teljes kiőrlésű müzli, cukormentes. Cukormentes joghurttal vagy tejjel leöntve, pár szem bogyós gyümölccsel

  • Zabpehely

Zabkása 40 gramm zabpehelyből, alacsony zsírtartalmú tejből,pár szem bogyós gyümölccsel, természetes édesítővel

  • Omlett

2 nagyobb tojásból, plusz 1 tojásfehérjéből,paradicsommal, hagymával, pici sajttal, 1 szelet pirítóssal fogyasszuk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply