0
Harmónia

5 tipp őszi depresszió ellen

2011. October 4. Tuesday

Az őszi depresszió nem egy felkapott és hangzatos új betegség, amit kezelni lehetetlen, és amit a „beteg” csak beszuggerált magának.Ez bizony egy állapot, ami bárkit utolérhet a tél közeledtével. Érdemes tenni ellene.

Ha érdekel valójában mitől is alakul ki az őszi fáradtság,és mik a tünetei, itt megtalálod.

Az őszi levertséget könnyű szerrel legyőzhetjük. Íme, 5tipp, amivel biztosan sikerrel jársz.

Fényárban a lakás

Igyekezz minél nagyobb világosságot teremteni a lakásban. A legjobb, ha napközben sok természetes fény szűrődik be az ablakokon keresztül,ezért érdemes teljesen szabadon hagyni ebben az időszakban az ablakokat. Aki teheti,építtessen tetőablakot, vagy ha már van a házban, igyekezzünk abban a szobában tartózkodni a legtöbbet. Az ablakok előtti fák is nagyon beárnyékolhatják a szobát, szükség esetén metsszük meg azokat.

Kerüld a cukrot

Kerüld el a sok-sok édességet, mert bár pillanatnyilag feldobják a kedved és energikusnak érzed magad, az inzulinszint ingadozása miatt hamar fáradt leszel, és álmos. Ezen kívül még a súlyod is gyarapodhat, ami vallju kbe, sosem tesz jót egy depressziónak.

Az elmaradhatatlan mozgás

Most sem úszod meg a testmozgást. Kutatások támasztják alá,hogy a testmozgás segíti a depresszió kezelését, ez az endorfin nevű boldogság hormonnal van kapcsolatban. Azonban a hideg idő, az hogy korábban sötétedik, sokszor vissza vesznek a lelkesedésből, ezért érdemes társat keresni, akivel együtt tudsz mozogni,akivel bíztatjátok egymást. Csak elkezdeni nehéz, utána már minden megy simán. Természetesen edző terembe is beiratkozhatsz, vagy csoportos órákra. Illetve a pároddal is szervezhettek közös sportórákat, amiken együtt is vagytok, és még sportoltok is.

Gyógynövények

A természetet is segítségül hívhatjuk. Az egyik legjobb ilyenkor, ha orbáncfű teát készítünk, vagy fürdővizünkbe is tehetünk belőle. Ezenkívül, amikor idegességet érzünk nagyon jó nyugtató hatású a levendula, de akár kamilla teát is fogyaszthatunk. Kerüljük az alkohol és a túlzott kávéfogyasztást.

Vitaminok és ásványi anyagok

Aki egész évben odafigyelt és étrend kiegészítőket szedett,nekik bizonyára minden rendben van a kedélyállapotukkal, ha mégsem, akkor vagy nem megfelelő a választott termék, vagy ilyenkor nagyobb dózisban érdemes szedni. Ami ilyenkor javasolt: B6-, B12-vitamin, E-vitamin, Omega3, C-vitamin és A-vitamin, illetve a folsav.

 

Szállásfoglalás, autóbérlés, repjegy, hajósutak kedvező áron.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply