0
Fitnesz

Intervallumos edzés otthon

2011. October 13. Thursday

A HIIT, azaz a Magas Intenzitású Intervallumos Edzés sokak kedvence. Nem csak azért, mert monotonitástól mentes és olyan szinten felpörgetés kifáraszt egyszerre, hogy mosolyt csal az arcodra a végén, amikor patakokban folyik rólad a víz, hanem azért is, mert az egyik legjobb zsírégető módszer. Az intervallumos edzésről itt olvashatsz bővebben is.

Most azonban az otthon végzett intervallumos edzést nézzük meg. Legelterjedtebbek a futós edzések, vagy edzőteremben elliptikus gépeken vagy szobabiciklin, evezőn végzettek. A leghatásosabb a futós, futópados edzés.Viszont nem mindenki jut el a konditermekbe és még kevesebben rendelkeznek otthon futópaddal, és a szabadban történő futást sem mindenki kedvel. Ha pedig azok táborát erősíted, akik a futástól teljesen elzárkóznak, akkor is jó hírem van!

Legtöbben kisgyerek, család, háztartás, munka mellett igyekeznek egészségükre, alakjukra odafigyelni, és nekik sokszor kevesebb idejük van.Azonban 30-40 percet mindenki el tud csípni a napjából és ilyenkor az otthonvégezhető intervallumos edzéssel rövid idő alatt látványosabb eredményeket érhetünk el, mintha csak ugyanannyi ideig kardióztunk volna.

A HIIT edzés lényege, hogy a gyors tempójú mozgást lassú követi váltakozva. Akár mi magunk is csinálhatunk otthon egy fél órás edzést,de rengeteg magyar és külföldi oktató fitnesz dvd-jét beszerezhetjük és pörgethetjük az anyagcserét.

Külföldi nagyágyúk közül megemlíteném Amy Dixon-t, akinek aBreathless Body dvd-jével 50 percen keresztül végezhetjük a gyakorlatokat. 8féle gyakorlat, mindegyikből 8 sorozat, kezdő, középhaladó és haladófokozatokkal.

Természetesen saját magunk is csinálhatunk egy izzasztóedzést. Alapfeltétel egy jó pörgős zene, egy óra, vagy stopper, és indulhatnak a különböző ugrálós gyakorlatok, koreográfiák teljes erőbedobással majd pármásodperces pihenőkkel.

A folyadék pótlásáról se felejtkezzünk el és hogy tovább bírd az edzést, és növeld a zsírégetést, az L-karnitint is hívd segítségül.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply