0
Diéta és Fogyókúra

Probiotikum

2011. October 12. Wednesday

Az élelmiszerüzletek, főként a tejtermékes részleg hemzseg a pre- és probiotikus termékektől. Valójában csak egy újabb marketinges eszköz,amivel vásárlásra bírhatnak minket, vagy tényleg fontos a probiotikum a szervezetnek?

A probiotikum egy baktérium, de még mielőtt megijednénk nemmérgező vagy betegséget okozó baktériumról van szó ezúton, hanem egy jó változatról, ami segíti a szervezet egészséges működését.

Nélkülözhetetlenek az immunrendszer egészséges működéshez és az emésztéshez is. A kórokozók elpusztításában, a tápanyagok lebontásában is nagy szerepe van, mindemellett a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását is fokozzák.

A méregtelenítésben is fontos szerepet játszik, elsősorban segíti, hogy a tápanyagok könnyebben emésztődjenek, oldódjanak és felszívódjanak, és javítja a bélmozgást. A belekbe jutva meggátolja a rothasztófolyamatokat, javítja a bélflórát, és megakadályozza a székrekedést.

Miben található?

Nem szükséges probiotikus tablettákat szedni vagy élő probiotikummal dúsított élelmiszereket vásárolni, hiszen a savanyított tejtermékekben, mint például a joghurtban, érlelt sajtokban megtalálhatjuk ezeket, csak az nem biztos, hogy elég mennyiségben. Erre találták fel, hogy dúsítják a termékeket probiotikummal.

A bélflóra egyensúlya ellen könnyű tenni. Árt neki a rossz táplálkozás,a dohányzás, a stressz, illetve egyes betegségek és azok kezelései főleg az antibiotikumok árthatnak neki. Antibiotikumos kúrák alatt és után érdemes probiotikummal dúsított joghurtot inni minden nap.

Szállásfoglalás, autóbérlés, repjegy, hajósutak kedvező áron.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply