0

Actifry

2012. January 25. Wednesday

Először talán furcsának tűnhet, hogy 1 kanálnyi olajjal hogyan süthetünk rántott húst, sült krumplit vagy bundás kenyeret úgy hogy azok ízletesek legyenek.  A Tefal ezt is megoldotta, így megszületett az Actifry ami már 2 méretben is kapható. Előnye, hogy mindössze 1 kisebb kanálnyi olajjal süthetünk benne bármit, a hőlégkeveréses technikának köszönhetően, és ételeink ízletesek, olajmentesek lesznek.

Aki persze rajong a zsírban tocsogó ételekért nekik csalódást okoznának az actifryban sült ételek, de lássuk be ma már az egészségtudatosság oly annyira a mindennapjainkban van, hogy a sütésnél, főzésnél mi magunk is odafigyelünk, hogy minél kevesebb olajat és zsírt tartalmazzanak az ételeink. Nemcsak az alakunk miatt, hanem egyéb egészségügyi okokból is, hiszen ki szeretne magas koleszterin szintet?

Az olajsütők nagyon praktikusak, hiszen egyszerűen csak bele kell pakolni a sütni kívánt dolgokat és mikor kész kivenni. Azonban 1 olajban többször sütni nem egészséges, már pedig az olajsütőinket nem szívesen töltjük fel minden sütés alkalmával 2 liter olajjal. A végeredményt nézve pedig ha látjuk, ha nem, az étel biztosan több olajat tartalmaz mint gondolnánk.

Az Actifrynál mivel nincs szükség sok olajra ezért hosszú távon takarékos is, és mellette kipróbálhatunk drágább, egészségesebb, ízletesebb olajokat is, hiszen úgyis csak 1-2 kanál kell belőle. Nagyon finom ízt kölcsönöz  a húsoknak a mandula vagy dió olaj, és egészségesebb az olíva olaj is mint a napraforgóolaj.

Mindemellett bár nem szagtalan, de nem terjeng sütés után tömény olajszag a konyhában, és szinte minden elkészíthető benne. Reggelire tükörtojás, bundás kenyér, sült virsli. Ebédre bármilyen húsétel, sült krumpli, sült és panírozott zöldségek. Az apróra vágott, fűszerezett csirkemell csíkok is mindössze 10 perc alatt készre sülnek. A panírozott dolgok belseje omlós és szaftos marad, kívül azonban ropogós. Akár még házilag pörkölhetsz mogyorót is benne.

Tipp: Ne használd a forgó lapátot panírozott dolgokhoz, és fordítsd meg őket félidőben. Ha olajs prayt használsz egyenletesebben tudod eloszlatni az olajat és még kevesebbet használsz belőle.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply